Tuesday, February 27, 2024
HemBoxing"Cool Guy RIP": Errol Spence Jr sörjer Young Boxing Prospects sorgliga bortgång

“Cool Guy RIP”: Errol Spence Jr sörjer Young Boxing Prospects sorgliga bortgång

Det har gått över fem månader sedan fansen hörde några nyheter från Errol Spence Jr. Den tidigare samlade mästaren i weltervikt har hållit en låg profil sedan han upplevde sitt första nederlag i karriären mot Terence Crawford den 29 juli.

Amerikas favoritvideo idag

Men under de senaste dagarna verkar han ha återupptagit, särskilt i onlineaktiviteter, och delat familjesemesterbilder med följare. Så idag tog han en stund på sin Instagram-berättelse för att uttrycka sina kondoleanser för en ung boxares för tidiga bortgång. Den var taggad till ett inlägg som den nu sene fightern hade lagt upp för några månader sedan, den 11 augusti.

Cem Kilic: Lovande boxningstalang

Errol Spence Jr. sa: “Cool Guy Rip.” En boxare av turkiskt ursprung, Cem Kilic, var tjugonio när han gick bort. Född i Tyskland flyttade supermellanvikteren till USA när han var 19 år gammal. En 2012 års turkiska nationella mästerskapsvinnare (amatör-under 19), bosatt i Kaliforniens Sherwood Oaks gjorde sin professionella debut den 6 december 2014. Han var på en vinnande spree och led sin första professionella förlust mot Steven Nelson tre år sedan. Men han studsade tillbaka snart och vann de kommande tre matcherna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cem Kilic Official (@kilicboxing)

Han slogs senast Marco Delgado den 4 augusti 2022 och vann matchen enhälligt. Cem Kilics rekord stod på 17 vinster mot en enda förlust, tillsammans med en knockout-till-vinst på 65 %. Det verkar legendarisk tränare Freddie Roach coachade honom till en början. Men från 2017 och framåt Buddy McGirt tog över laddningen.

Hjärtliga hyllningar

Hyllningar har kommit in från flera hörn och sörjer förlusten av den lovande boxaren. Presidenten för det turkiska boxningsförbundet sa: “Vi har fått veta nyheten om döden av en av våra tidigare nationella boxare. Vi önskar de sörjande anhöriga tålamod. Vila i frid.”

Kilics tidigare manager, Shane Shapiro, sa, “Trodde aldrig att jag skulle skriva något liknande just nu. Jag är i chock. RIP Cem Kilic, den första fightern som tog en chans på mig… Jag och Cem var alltid sida vid sida… vi hade så många toppar och dalar och såg inte alltid öga mot öga, men minnen vi skapade tillsammans kommer aldrig att blekna. Du kommer alltid att bli ihågkommen… RIP, ‘Champ’ Cem Kilic. Vi gick i krig tillsammans.”

ES NyheterElie Seckbach, samtidigt som han hyllade den bortgångna själen, visade han hur Cem Kilic har sparrat med några av de största namnen inom boxning. Det inkluderar Canelo Alvarez, Shane Mosley, Miguel Cottooch David Benavidez. Efter att ha haft chansen att intervjua den unge boxaren ett par gånger, mindes Seckbach honom som en “superbegåvad, supertrevlig person, alltid ler, alltid erbjuda hjälp; han var en av de där goa killarna… alltid på gott humör, alltid glad.”

Även om inte många detaljer är tillgängliga om Kilics familj, framgår det av ett av hans inlägg att han lämnar efter sig en kärleksfull fru och mor. I huvudsak sport uttrycker sina uppriktiga kondoleanser till familjen och vännerna till Cem Kilic i denna sorgeperiod.

Med tanke på de upprörande nyheterna är du välkommen att dela dina hyllningar och tankar med oss ​​i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär