Tuesday, February 27, 2024
HemBoxingConor Benn inkluderar Devin Haney, Gervonta Davis medan de kräver slagsmål med...

Conor Benn inkluderar Devin Haney, Gervonta Davis medan de kräver slagsmål med “stora namn”

Conor Benns frustration kan förklaras. När han en gång var redo att styra över boxning i England, befinner han sig idag i den nedre delen av pipan och letar efter slagsmål som matchar hans kaliber. I sin längtan efter bättre slagsmål utbrister han: “Få det bara att hända!”

I oktober 2022, den största kampen i hans karriär, mot hans äldsta rival, Chris Eubank Jr., avbröts. Dagar innan händelsen skulle hända testade han positivt två gånger för en förbjuden substans, klomifen. Ursprungligen avstängd för det, rensade WBC hans namn från anklagelsen, och citerade överkonsumtion av ägg som ansvarig för de förhöjda klomifennivåerna. Men British Boxing Board of Control (BBBoC) och UKAD var oense, vilket förbjöd honom att slåss i Storbritannien. Medan han nyligen slogs i USA var hans motståndare relativt okänd. Han har inte heller kunnat säkra striderna som kommer att driva honom mot de stora ligorna. Till Boxning Socialuttryckte den obesegrade fightern sin besvikelse och frustration.

“Vad mer vill du att jag ska göra?” frågar Conor Benn

I sin karriär, innan drogfiaskot, var han någon som alla ville slåss och göra affärer med. Efter drogfiaskot tror fightern fortfarande att han är ett stort dragplåster. “Jag är en promotors dröm. Vad mer vill du att jag ska göra? Jag är den mest eftersökta mannen i Storbritannien, den mest eftersökta mannen i welterviktsdivisionen, säger Conor Benn. Benn, som för närvarande främjas av Eddie Hearns Matchroom Boxing, har hittills lyckats slåss en gång mot Rodolfo Orozco förra året.

Den 3 februari, på The Cosmopolitan of Las Vegas, kommer han att slåss mot obesegrade Peter Dobson. Men hans längtan efter elitnamnen kvarstår när han letar efter slagsmål, “Från Haney, från Brook, från Eubank, från Gervonta, från Taylor, från Kelly. Vad mer vill du att jag ska göra?” beklagar Benn som nu söker strider mot Devin Haney, Kell Brook, Chris Eubank Jr., Gervonta Davis, Josh Taylor och till och med Josh Kelly.

Efter nästan ett år av att vara borta kräver nu den obesegrade fightern de stora fajterna, mot de stora namnen. “Jag har inte kämpat på ett och ett halvt år, jag är fortfarande där, fortfarande högst upp på folks tunga, fortfarande i framkant av folks sinnen. I dessa megastrider. Du vet, så det är som att det är frustrerande inte på grund av Eubank eftersom jag inte kunde bry mig mindre om det. Bara ett stort namn. Vem som helst. Som något av namnen som nämns. Få det bara att hända, säger Conor Benn.

På sin väg till dessa elitstrider tror hans promotor och han att den kommande sammandrabbningen i februari kommer att öppna dessa dörrar för dem.

Biljett till de stora namnen

I slutet av december föll potentialen för en Chris Eubank Jr.-kamp platt för promotor-boxerduon. När de tittade förbi det tillkännagav de den kommande Peter Dobson-kampen. Var kampen för att bevisa Benns relevans i ringen, eller var den strategisk? Hearn sa: “Detta är en stor kväll för Conor där han kan skicka ett meddelande till världsmästarna och elitnamnen att han är redo att ta sig an dem 2024.”

Trots att kampen inte var den han jagade, försäkrar Benn att han tar sig an den med hängivenhet. “Jag var besviken när min förra kamp gick igenom, men i den här sporten när en dörr stängs öppnas en annan. Det här bakslaget har fört mig tillbaka till där jag behöver vara, och jag är här för att lägga märke till hela 147 (lb) divisionen”, sa Conor Benn nyligen.

Kommer Conor Benn få de slagsmål han vill? Framtiden kommer att svara på den frågan. Under tiden, vilken av fighters han har nämnt, tror du skulle vara en passande motståndare för honom? Namnge dina val i kommentarsfältet nedan.

Inlägget Conor Benn inkluderar Devin Haney, Gervonta Davis medan de kräver slagsmål med “Big Names” dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär