Monday, December 4, 2023
HemViralSportsMomentsCollege Football såg en söndag full av eldningar när Texas A&M och...

College Football såg en söndag full av eldningar när Texas A&M och Boise State överraskade fansen genom att avskeda sina huvudtränare

Collegefotboll har genomgått rygg-till-rygg-avgångar och sammanflätade skjutande krönikor. Texas A&M hade lämnat college-fotbollsgemenskapen i chock med sparken av deras huvudtränare, Jimbo Fisher. Men en andra vändning av handlingen utspelade sig med Andy Avalos, Boise State-huvudtränaren, som fick sparken.

När collegefotbollssporten bestämde sig för att skriva till sin blockbuster blev fansen förvirrade över det skakade tränarlandskapet. Det finns detaljer bakom den gemensamma avgången som påverkade Boise State fotbollsprogram.

Fishers utgång anger tonen i collegefotboll

Texas A&M bestämde sig för att släppa en bomb genom att tillkännage sparken av Jumbo Fisher, huvudtränaren den 12 november, söndag morgon. Tidigare har uppköpet av Fisher på mer än 75 miljoner dollar redan lagt till intriger till den tumultartade tränarkarusellen.

Baserat på rapporterna från The Spun, tillkännagavs beslutet av skolans atletiska chef som säger “att en förändring av ledarskapet för programmet var nödvändigt för att Aggie fotboll skulle nå vår fulla potential.”

Den atletiska chefen har också tackat Fisher för hans tid i Texas A&M-teamet och de har önskat honom all lycka för hans framtida ansträngningar. Detta var dock inte slutet, eftersom Boise State beslutade att lägga till ett extra lager av dramatik.

Säsongens kamp leder till att Avalos lämnar collegefotbollen

Den 12 november verkade som en blodig söndag i collegefotboll, eftersom Andy Avalos under sin tredje säsong med Broncos stod inför hacket. Följt av en framgångsrik 10-4-kampanj 2022, kämpade laget med 5-5 i år och ställde frågor om Avalos ledarskap. Även om Boise State förutspåddes ta överhanden vid Mountain West Conference, förlorade de för första gången sedan 1997, vilket har satt huvudtränarens beslut om tränare under granskning.

Som rapporterats av DeseretNews, sa den atletiska chefen för Boise State Jeramiah Dickey i ett uttalande om Avalos sparken, “Jag är tacksam för den passion, ansträngning och engagemang Andy har gett vårt samhälle och hans alma mater medan han tjänstgjorde som vår huvudtränare. ” Efter Avalos avgång har Boise flyttat tränaransvaret till Spencer Danielson då han blir interimstränare för resten av säsongen.

När den tumultartade söndagen i collegefotbollens historia närmar sig sitt slut står båda lagen i Texas A&M och Boise State i en kritisk tidpunkt. Båda besluten betyder sportens strävan efter förnyad framgång och engagemang för förändring som omdefinierar banan i det konkurrensutsatta landskapet för collegefotboll.

RELATED ARTICLES

Mest populär