Tuesday, February 27, 2024
HemTennisCoco Gauff påminde en gång sin "galna" förmögenhet efter att ha häpnat...

Coco Gauff påminde en gång sin “galna” förmögenhet efter att ha häpnat Naomi Osaka i ett Australian Open Epic

Coco Gauff överraskade världen när hon besegrade Venus Williams 2019. Även om många minns att det var en av hennes tidigare prestationer, har hon slagit spelare på mycket bättre positioner framåt. En av hennes andra stora segrar kom i Australian Open 2020. Hon slog den då försvarande mästaren Naomi Osaka, och därefter kunde hon inte tro sin egen förbättring.

Amerikas favoritvideo idag

Medan Gauff var upprymd efter sin vinst, hade hennes motståndare det inte alls lätt. Den japanska spelaren hade svårt att mentalt återhämta sig från förlusten och delade sina erfarenheter med världen några månader senare.

Coco Gauff blev chockad efter att ha jämfört sitt förflutna med hennes nutid

I 2020 Australian Open spelade Naomi Osaka som titelförsvarare. Hon vann turneringen 2019 och såg ut att försvara sin regeringstid. Men i hennes väg stod den då 16-åriga Gauff, som hade ett eget uppdrag i tankarna. De två spelade en fantastisk strid, men det slutade med Gauff som segrare, och kastade ut spelaren som ville vinna sin tredje slam.

Efter vinsten var Gauff bara leenden. 16-åringen lade till ytterligare en fantastisk spelare till sin lista och gick vidare till omgång fyra. Under intervjun efter matchen sa hon: “Hur är mitt liv? Herregud. Som förra året, för inte två år sedan, förlorade jag den första omgången i juniorer, och nu är jag här, och det här är galet.”

Tyvärr kunde Gauff inte fortsätta sin stint i turneringen och såg sig själv utslagen i omgång 4. Men hon gick hem med en fantastisk seger att prata om och såg fram emot att spela på samma nivå strax efter.

Naomi Osaka avslöjar den största förändring som dottern Shai har åstadkommit i sitt introverta tänkesätt – “Jag uppskattar dem så mycket…”

Naomi Osaka, till skillnad från Coco Gauff, tog inte förlusten lätt. Hon kämpade mycket när hon klarade det och fann att hon hade en svår mental period efter det.

Naomi Osaka delar sin kamp för att klara av förlusten

En dokumentserie om Naomi Osaka skapades för Netflix, som visade många aspekter av hennes liv. Den täckte också ögonblicken efter hennes förlust mot Coco Gauff. Hon kunde inte sova dagen efter och bestämde sig för att rensa huvudet efter att ha gått ut på en promenad. Medan hon gick såg Osaka en tidning som täckte hennes förlust med rubriken “Måste få ett grepp”, vilket gjorde henne irriterad.

Hon insåg att hon hade två val: det är att gå eller fortsätta ligga på sin säng, eftersom hon inte kunde sova alls. För Osaka var det en svår uppgift att klara av förlusten. Men hon lyckades göra det så småningom och vann sin andra US Open-titel senare under året. Nu, när Osaka återvänder efter ett års frånvaro, kommer hon att sikta på att återta trofén i Australien.

RELATED ARTICLES

Mest populär