Saturday, January 28, 2023
HemF1Christian Horner tar en tunt beslöjad grävning på "Dum" Daniel Ricciardo för...

Christian Horner tar en tunt beslöjad grävning på “Dum” Daniel Ricciardo för att ha förrådt Red Bull

Daniel Ricciardo hade allt på Red Bull. Tja, till synes åtminstone. Det var precis därför när han meddelade att han hade bestämt sig för att slita på Formel 1:s mittfält, blev alla förbluffade. Men för Red Bull Christian Horner var Ricciardos öde klart som glas i samma sekund som han meddelade att han skulle lämna Bulls.

Ricciardo var trött på att bli behandlad som en andra förare i laget, och det är ingen hemlighet. Som sagt, honungsgrävlingen återvände hem. Han välkomnades tillbaka med öppna armar av den Milton-Keynes-baserade outfiten. Som sagt, hans chef, Christian Horner, skrädde inte ner sina ord samtidigt som han påminde Ricciardo om hur lyckligt lottad han hade att vara tillbaka på Red Bull.

The Mirror citerade britten som sa: “Han hade stora framgångar här hos oss, och sedan gick han och gjorde något dumt och körde för ett par andra lag och det fungerade aldrig riktigt. Vi kände att det var rätt att ta med honom tillbaka till laget – och naturligtvis har han det största leendet i Formel 1, reklammässigt.”

“För honom kommer han att kunna återgå till att ha roligt och återupptäcka sin njutning av att vara en Formel 1-förare, snarare än den stress han har haft under de senaste åren.”

Läs mer: Inte Mercedes, inte ens Ferrari – Detta F1-team på mittfältet har Sergio Perez skakar i sina stövlar för 2023

Vi vet alla att Ricciardo ville vara högsta prioritet för laget. Och det var vad han kände att Red Bull inte kunde erbjuda. Men var Max Verstappen favoritföraren i Red Bull, den enda anledningen till att hon sköt bort Honey Badger?

Den verkliga anledningen till att Daniel Ricciardo lämnade Red Bull

Daniel Ricciardo hade fått nog. Han var redan på topp på Red Bull, och med tanke på hur kort en Formel 1-förares hållbarhet är, behövde han göra något åt ​​det, om han någonsin ville lägga vantarna på det ultimata priset. När han slutade på Red Bull i slutet av 2018 förklarade australienaren exakt vad som ändrade hans uppfattning.

Sky Sports citerade Ricciardo och sa: “Jag kände att det var en tid nu då det var bra för mig att gå vidare och få en nystart någon annanstans. Jag tror att det kommer att vara hälsosamt för mig – så exalterad över vad som ligger framför Renault.”

Så här i efterhand, tog Daniel Ricciardo verkligen ett dumt beslut att lämna Red Bull? Om han hade hållit fast, kunde han ha slagit Max Verstappen till 2021 och 2022 F1 världstitlar?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär