Friday, December 8, 2023
HemF1Christian Horner anser att Max Verstappen och Sergios fallout är en större...

Christian Horner anser att Max Verstappen och Sergios fallout är en större huvudvärk jämfört med Red Bulls illa berömda spat

Förare utgör kärnan i alla Formel 1-lag, eftersom de är direkt ansvariga för att laget vinner titlar. Om de inte synkroniseras med varandra kan resultatet dock bli annorlunda än förväntningarna. Som Red Bull nyligen bevittnade, spottade Brasiliens Grand Prix 2022 mellan Max Verstappen och Sergio Perez. Teamchefen Christian Horner delade med sig av sin syn på partnerskapet jämfört med Sebastian Vettel och Mark Webber.

Trots den ökända malaysiska Grand Prix-incidenten 2013 tog Horner parti för Seb och Webber. På frågan om hur det gick med dem, sa Horner till Sky Germany: “Jämfört med våra nuvarande förare, lätt. De (Vettel och Webber) var ett fantastiskt par.”

“Vi hade några fantastiska tider när man nu ser tillbaka på vad vi gjorde tillsammans. Vi är alla lite äldre. Vissa lite större. Det var otroligt, en otrolig tid för laget. Otrolig tid för dessa killar (Vettel och Webber)”, hävdade den brittiske chefen vidare i en rapport publicerad av Planet F1.

Verstappen och Perez har kört tillsammans för det Milton-Keynes-baserade laget i två år nu. De har visat tillräckligt med kapacitet under dessa två år för att jämföras med den stora Sebastian Vettel och Mark Webber-duon från det senaste decenniet. Skillnaderna mellan det nuvarande Red Bull-förarparet visades dock fullt ut på Interlagos.

Christian Horner stod inför en liknande situation 2013

Det såg bra ut för Red Bull när de besökte Malaysia 2013. Loppet i det asiatiska landet började bra, med Vettel som började på pole position. Det var dock hans lagkamrat som tog ledningen.

När Webber och Vettel sprang bekvämt i P1 och P2, hänvisade Red Bull tysken att hålla stationen med “Multi-21” bakom sin australiska lagkamrat. Vettel nekade omedelbart instruktionen och attackerade Webber om ledningen med 13 varv kvar.

Det plötsliga draget av den fyrfaldige världsmästaren gjorde Mark Webber förvånad när han förmedlade sina tankar på radion. Webber sa: “Ok, det är bra lagarbete!” i en sarkastisk ton. Vettel kom så småningom förbi Webber för att hämta vinsten senare.

När loppet avslutades såg Red Bull-garaget kallt ut. Aussien rykte i kylrummet när han stirrade på Vettel. Förhållandet mellan de två lagkamraterna var aldrig samma inlägg den händelsen, och snart lämnade Webber laget 2013.

RELATED ARTICLES

Mest populär