Tuesday, February 27, 2024
Hemchris evert"Chris Evert, isprinsessan hade tinat" - Ex-maken erkänner att han kostade Wimbledon-finalen...

“Chris Evert, isprinsessan hade tinat” – Ex-maken erkänner att han kostade Wimbledon-finalen 1978 för Martina Navratilova

Chris Evert och Martina Navratilova har blivit invalda i Hall of Fame på grund av deras anmärkningsvärda arv på damtouren. De amerikanska tennislegenderna, som också var hårda rivaler, låste horn med varandra vid 80 tillfällen, inklusive deras episka möte i Wimbledon-mästerskapet 1978. Eftersom hon misslyckades med att segra i den stora gräsplanstävlingen, vet du vad som kunde ha hindrat Evert från att vinna den prestigefyllda Grand Slam-titeln?

Under den perioden var det före detta tennisässen inblandad i ett romantiskt förhållande med John Lloyd innan de skildes åt 1987. Medan han påminde om sin resa till London tillsammans med sin exfru, öppnade den brittiska tennisveteranen upp om hur deras förhållande ledde till Evert lyfter blicken från Grand Slam-priset.’

John Lloyd om sin tidigare fru Chris Everts nederlag vid Wimbledon-mästerskapet 1978

I boken “Dear John: The John Lloyd Autobiography” tog den tidigare brittiska nummer ett en tur längs minnesvägen när han avslöjade detaljerna om sin privata vistelse med Chris Evert på en Londonrestaurang som heter Newtons. Han sa: “Vi pratade igenom saker och ting och bestämde oss för att gå helt under radarn den här gången, så jag bokade en Londonrestaurang som heter Newtons och försäkrade henne att det var privat.”

Även om de försökte gå helt under radarn var Lloyd och Evert på gränsen att bli gripna av Björn Borgs tränare och mentor, Lennart Bergelin. Lennart var dock undangömd i en annan del av restaurangen innan ex-paret bestämde sig för att ta sena kvällspromenader i Hyde Park, där han “upptäckte” att den amerikanska WTA-stjärnan fortfarande kämpade om en Grand Slam-titel. Lloyd sa: “Efter det var det säkraste alternativet att ta sena kvällspromenader i Hyde Park nära Chrissies hotell i skydd av mörkret. Jag skulle senare upptäcka att Chrissie att gå en promenad klockan 11 på natten medan hon fortfarande kämpade för en Grand Slam igen var så ur karaktär.

Medan han pratade om sitt Wimbledon-mästerskapsspel 1978 diskuterade den brittiska tennisveteranen hur Evert “konstigt” föll bort i en match efter att ha vunnit första setet med 6-2 och också var på uppbrott i det andra. Lloyd sa: “När jag tittade på med min gamla vän Martin ‘Arnie’ Hill sa jag: ‘Så mycket för min dejt med Chris ikväll. Det går inte. Efter hennes nedslående nederlag i titelmatchen trodde britten att WTA-superstjärnan inte skulle “gå ut på en dejt” innan hon svarade: “Nej, nej – hon sa till mig att berätta att hon kommer att vara nere om cirka 20 minuter.’ Dejta på, även efter att ha överlämnat Wimbledon-titeln. På senare år fanns det ingen chans att det någonsin skulle hända. Chrissie skulle inte prata med någon på en vecka efter en sådan förlust, allra minst jag.”

LÄS MER- Tennisskönhet Paula Badosas djärva och modiga foto gnistor fräsande reaktioner från pojkvän, Coco Gauff och Aryna Sabalenka

Han tillade, “Men 1978 i Wimbledon hade isprinsessan Chris Evert tinat upp. Martina skulle aldrig acceptera eller tro på detta – och det låter egoistiskt – men jag tror verkligen att Chrissies tankar inte var helt på den där Wimbledon-finalen. Vår relation, ny som den var, hade lett till att hon tog blicken från priset. Det här är inte att prata om ego.”

Inlägget “Chris Evert, isprinsessan hade tinat” – Ex-maken bekänner att han har kostat Wimbledon-finalen 1978 för Martina Navratilova dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär