Wednesday, February 21, 2024
HemNASCARChris Buescher kunde känna trycket 2024 när sponsoravtalet närmar sig ett slut

Chris Buescher kunde känna trycket 2024 när sponsoravtalet närmar sig ett slut

Med säsongen 2024 NASCAR Cup i horisonten har nästan alla platser bekräftats. Det finns dock fortfarande några knep att stryka, eftersom lagen har kämpat för att få sina sponsringsavtal i linje. Även om RFK Racings utbrytarstjärna, Chris Buescher, inte har något att oroa sig för nästa år med Fastenal som stöder honom som huvudsponsor, kan saker och ting också ta en annan vändning för honom när 2025 sätter in. Det är intressant att notera att Fastenals kontrakt är fastställt. att löpa ut i slutet av säsongen 2024 och det är också Bueschers. Om organisationen bestämmer sig för att inte förlänga sitt kontrakt kan föraren hamna i problem inför kampanjen 2025.

Amerikas favoritvideo idag

Även om 2024 är ett avgörande år för #17-föraren, med hans senaste prestationer kanske Buescher inte har mycket att oroa sig för.

RFK:s Breakout-säsong framhävd av Chris Bueschers konsekventa och nästan felfria säsong 2023

Vart kan Chris Buescher ta vägen härifrån?

Det är säkert att säga att Buescher hade en fantastisk 2023 Cup Series-kampanj, med tre segrar, sex topp 5-placeringar och åtta topp 10-placeringar. Det kommer dock att ligga på honom att fortsätta göra sådana prestationer även nästa cupsäsong. Det skulle trots allt se bra ut för sponsorerna och övertyga Fastenal att sätta penna på papper i mycket snabbare takt. Lagkamraten Brad Keselowskis plats i laget är ganska garanterad eftersom han är delägare i organisationen. Kanske kommer Buescher att ha ett år framför sig för att bevisa sig själv om han vill ha den kontraktsförlängningen.

Men om man ser på hans tidigare prestationer verkar det inte vara en alltför mycket uppförsbacke för föraren att upprätthålla konsistensen. 31-åringen har gjort avtryck på banan sedan 2022, då han först gick med i RFK Racing-outfiten. Under sin första säsong med dem tog han en oväntad tävlingsseger på Bristol Motor Speedway. Det var faktiskt ett byggår för RFK Racing, eftersom de kämpade med ett antal problem och straffar. 2023 var en mycket bättre kampanj, där Buescher gjorde mer konsekventa prestationer. Föraren fick back-to-back-vinster i Richmond och Michigan och backade till och med upp med en Coke Zero Sugar 400-vinst på Daytona International Speedway.

Även om det kan sägas att Buescher är en talangfull förare, kommer alla ögon att vara på om han kommer att kunna segra under press. Med förarnas egna ord verkade han ganska säker på sina framtidsutsikter.

Kan han hålla farten uppe säsongen 2024?

Ärligt talat har Buescher förmågan att föra sin uppgång uppåt 2024. Han kommer dock att behöva kämpa med de andra Ford-förarna, såväl som sin egen lagkamrat Brad Keselowski. 2012 års Cup Series-mästare njöt inte av de bästa säsongerna, men var ganska snabb nog att hålla jämna steg med Buescher. Hittills har RFK Racing varit ganska modiga med en kontraktsförlängning, så de kan vänta på att Buescher ska komma igång 2024.

Med andra ord, om både Chris Buescher och Brad Keselowski kan slåss om vinster kommer de att gå långt. Nyligen, när Ford lanserade sin nya Mustang, erkände Buescher att han faktiskt såg fram emot att köra bilen. Bilen, med Fastenals logotyp med fetstilta bokstäver på motorhuven, har ett blåsvart tema. Det snygga fordonet kommer definitivt att dra några ögonglober till det.

När han pratade om sitt momentum innan säsongen 2024 drar igång, utstrålade Buescher tillförsikt om framtiden och pratade också om sin strategi framåt.

Vi har ansträngt oss mycket för att komma dit. Men vi har bevisat för oss själva att det här finns en möjlighet för oss och vad vi kan och nu är det dags att fortsätta nästa år, vinna fler lopp tidigt, vara med i jakten, vinna mer och göra det ännu längre genom slutspel, sa föraren.

När du lyssnar på föraren, tror du att han kommer att kunna omvandla sina ord till handling? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär