Monday, December 4, 2023
HemNBAChildren of NBA Legends i ligan rankad

Children of NBA Legends i ligan rankad

Under åren har barn till flera NBA-legender spelat i ligan. Barnen till före detta stjärnor har en fördel eftersom deras fäder är bekanta med vägen och kan vägleda dem. Å andra sidan kommer det också med sin del av trycket. De är alltid under lupp och förväntas efterlikna sina fäders karriärer eller överträffa dem. Trots detta har flera barn till tidigare spelare ökat till dominans. Så låt oss titta på några av de bästa spelarna i ligan som är barn till NBA-veteraner. För listan beaktas endast de spelare med fäder som har spelat ett betydande antal år i ligan.

#5 Tim Hardaway Jr. – Tim Hardaway

Tim Hardaway, pappa till Tim Hardaway Jr., är utan tvekan den bästa före detta spelaren på den här listan. Hardaway, som var det 14:e totalvalet i NBA-draften 1989, spelade 14 år i ligan. Den 6-fots stjärnan var en komplett point guard som kunde göra mål efter behag, trä nålen med sina passningar och plocka någons ficka. Han hade en mördare crossover också. Hardaway hade i genomsnitt 17,7 poäng, 8,2 assist och 1,6 steals per match enligt Basketball Reference. Han snittade en dubbeldubbel med poäng och assist under två säsonger och var nära det om några år till.

Med sina imponerande prestationer kom han till All-Star Team fem gånger med ett All-NBA First Team, tre All-NBA Second Team och ett All-NBA Third Team val. Hans tröja nummer 10 pensionerades av Miami Heat för hans inverkan på laget. Noterbart hjälpte han Heat till finalen i Eastern Conference under säsongen 1996-97.

Efter tre år med collegebasket gick Hardaways son Hardaway Jr in i NBA. New York Knicks valde honom som det 24:e valet 2013. I likhet med sin far är Hardaway Jr. en bra målskytt som har i snitt 14 poäng per match. 6’5″ forwarden kämpade för att hitta sin bedrift tidigt i karriären.

Under de senaste åren har Hardaway Jr. hittat ett hem i Dallas Mavericks efter två olika besök i New York och en för Atlanta Hawks. Hardaway Jr. har inte levt upp till sin fars rykte och börjar nu mer än hälften av sina matcher. Han är dock fortfarande en pålitlig och avgörande spelare för Mavericks som man kan lita på att göra enorma hinkar.

#4 Jerami Grant – Harvey Grant

Jerami Grant är son till före detta NBA-spelaren Harvey Grant. Noterbart är att Jerami är brorson till 4x-mästaren Horace Grant som är tvillingbror till Harvey. Horace kom in i ligan 1987 och Harvey följde efter nästa år. Washington Bullets valde Harvey som 12:e val 1988. Han hade i snitt över 18 poäng per match under tre raka säsonger med Bullets. Efter fem år anslöt sig powerforwarden till Portland Trail Blazers 1993. Efter tre säsonger i Portland återvände han till Washington och spelade i två år till. Han spelade sedan för Philadelphia 76ers i ett år innan han byttes till Orlando Magic 1999. Efter att han därefter avstått från Magic meddelade Harvey att han gick i pension.

Trots hans far och farbrors tid i ligan var det inte mycket hype kring Jeremi när han deklarerade sig för draften 2014 efter två år på college. Han halkade in i den andra omgången och 76ers valde honom som 39:e val. 6’7″ forwarden var tvungen att vänta sin tid i ligan. Under sina fyra första säsonger kämpade Grant för att få speltid med Sixers och OKC Thunder och snittade under 10 poäng. Under sitt sista år med Thunder visade han upp sin potential genom att starta 77 av 80 spelade matcher och snittade 13,6 poäng, 5 returer och 1,3 block per match.

5 mest underskattade och bortglömda NBA-legender

Han spelade sedan för Denver Nuggets i ett år innan han kom till Detroit Pistons 2019. Jeremi fick 22,3 poäng under sin första säsong för Pistons. Han fortsatte sitt bra lopp även nästa år. Dessutom var Jeremi också en del av Team USA som vann guldet i Tokyo-OS 2020. Förra året anslöt han sig till sin pappas tidigare lag Blazers och snittade återigen över 20 poäng som starter. Han har sett livlig ut hittills även under innevarande säsong.

#3 Domantas Sabonis – Arvydas Sabonis

Näst på listan är Domantas Sabonis som är son till basketlegendaren Arvydas Sabonis. 7’3″ Arvydas var en dominerande center som har vunnit nästan allt som finns i europeisk basket. Han har samlat på sig utmärkelser till vänster, höger och center var han än spelade. Efter att ha dominerat europeisk basket deklarerade Arvydas sig för NBA-draften 1995 och Trail Blazers valde honom som det 24:e totalvalet. Han var en startspelare för laget och snittade 12 poäng, 7,3 returer och 1,1 block per match under sin 7-åriga karriär. Han spelade bara för Blazers.

Noterbart representerade Arvydas både Sovjetunionen och Litauen i internationell basket. Han vann OS-guld 1988 när han spelade för Sovjetunionen och två raka bronsmedaljer med Litauen 1992 och 1996. För sin legendariska karriär utsågs Arvydas på FIBA:s lista över 50 största spelare 1991.

Trots att han är kortare på 6’10 är Domantas också en center som sin far. Han fick möjligheten att spela collegebasket i USA, något som hans far inte fick. Under sina två år med Gonzaga Bulldogs fick litauen mångas ögon. 2016 draftade Thunder honom som 11:e val. Centern kämpade under sin rookiesäsong och byttes till Indiana Pacers efter ett år.

Under sina två första år med Pacers kom Domantas från bänken och fick i genomsnitt 12,9 poäng, 8,5 returer och 2,5 assist. Med detta förtjänade han en startplats i laget nästa säsong och blev även All-Star. Han fortsatte sin uppåtgående bana under nästa säsong och snittade över 20 poäng och 12 returer per match. Han kom återigen in i All Star-laget. Han byttes dock till Sacramento Kings nästa säsong.

Domantas blev omedelbart en avgörande spelare för Kings där han blev en av de bästa poängforwardarna i ligan. Han spelade en stor roll i att leda laget till slutspelet för första gången på 16 säsonger, vilket avslutade den största slutspelstorkan någonsin. Centern och Kings hoppas kunna göra ett djupare slutspel i år.

#2 Jaren Jackson Jr. – Jaren Jackson

Jaren Jackson Jr.s far Jaren Jackson gick odraftad 1989. New Jersey Nets skrev dock på honom som en fri agent och han spelade i NBA i 12 långa år. Även om han handlades mycket, mejslade skytten ut en karriär i ligan som rollspelare. Noterbart är att han under sina första sju år i NBA spelade för sju olika lag. Han byttes till ett annat lag varje säsong tills han hittade ett hem i San Antonio Spurs 1997.

Under sin första säsong med Spurs spelade Jackson 82 matcher och startade 45. Under sina sju tidigare säsonger hade han bara startat en gång. Med förbättrade minuter ökade hans siffror något. Han fortsatte sin supportroll för Spurs under fyra säsonger där han var en del av 1999 års titelvinnande lag. Han gick med i Magic 2001 där han bara spelade en handfull matcher innan han tillkännagav sin pensionering.

Till skillnad från sin far hade Jackson Jr en enorm hype runt sig när han kom in i NBA. Memphis Grizzlies valde honom som det 4:e totalvalet 2019. Powerforwarden fick en bra start på livet i ligan och gjorde att All-Rookie First Team fick i genomsnitt 13,8 poäng. Han fortsatte sin uppgång under sitt andra år. Han spelade dock bara 15 matcher nästa år på grund av en skada.

Jackson Jr. kom tillbaka starkt nästa år och imponerade särskilt på alla med sitt försvar. Förra säsongen fick han i snitt 18,6 poäng, 6,8 returer och 3 block per match för att tjäna sin första All-Star-uppmaning. Med sitt otroliga fälgskydd vann han också priset Årets försvarsspelare.

#1 Stephen Curry – Dell Curry

Vi har sparat det bästa till det sista med Stephen Curry, son till Dell Curry som inte behöver någon introduktion. Utah Jazz valde Dell som det 15:e valet i 1986 års NBA-draft. Efter en säsong vardera med Jazz och Cleveland Cavaliers anslöt sig guarden till Charlotte Hornets där han blev en viktig spelare. Med sitt imponerande skytte spelade Dell utan tvekan i fel era av NBA när de flesta 3-poängsförsök ansågs vara dåliga.

Trots detta imponerade skarpskytten på alla med sin effektivitet från 3-punktsbågen. Han spelade tio säsonger för Hornets och vann utmärkelsen Sjätte Man of the Year 1994 med i snitt 16,3 poäng per match. Han kom sedan till Milwaukee Bucks 1998 och spelade en säsong innan han flyttade till Toronto Raptors. Dell spelade för Raptors i tre år innan han tillkännagav sin pensionering.

Stephen Curry växte praktiskt taget upp i NBA och utvecklade snart en kärlek till spelet. Precis som sin far hade Steph också en mjuk touch från ett tidigt stadium. Även om han var en superstjärna på gymnasiet, fick Curry inte mycket uppmärksamhet från stora skolor. Det fanns en enorm skepsis till hans storlek. Davidsons huvudtränare Bob McKillop trodde dock på honom. Curry blev snart en collegestjärna med sina otroliga skjutprestationer.

Så det fanns en enorm förväntan inför hans inträde i ligan. Golden State Warriors valde Curry som 7:e totalval 2009. Gardet hade en bra start på sin NBA-karriär. Han kämpade dock med skador inledningsvis. Under sitt fjärde år snittade Curry över 20 poäng för första gången i karriären. Han utsågs till All-Star nästa år. Därefter fanns det ingen stopp för honom. Curry har blivit en av de bästa spelarna någonsin och är utan tvekan den bästa skytten någonsin. Med två NBA MVP-priser, fyra titlar, nio All-Star framträdanden, etc, är Curry fortfarande inte klar.

Redaktionell ansvarsfriskrivning: Åsikterna som uttrycks är författarens och återspeglar inte nödvändigtvis EssentiallySports åsikter.

RELATED ARTICLES

Mest populär