Wednesday, February 28, 2024
HemMLBChicago Cubs förblir starka i Shohei Ohtani Pursuit, när lag hoppar av...

Chicago Cubs förblir starka i Shohei Ohtani Pursuit, när lag hoppar av mitt under $500 M Race Lull

MLB bevittnar en av de största free agency-frenzyerna när det gäller toppprospekten Shohei Ohtani. Chicago Cubs, i synnerhet, står starka i sin övertalning för honom trots att de har lägre resurser eftersom lag som New York Mets, Boston Red Sox och Texas Rangers fortsätter att dra tillbaka sina namn från loppet. Men är det “rätt tid att gå över” för Cubs?

Amerikas favoritvideo idag

Ohtani anses vara ledaren i en lista över prospekt som inkluderar sluggers som Yoshinobu Yamamoto och Juan Soto. Om man lägger till hans tvåvägskompetens till önskvärdhetsfaktorn är det inte konstigt att majoriteten av 30 MLB-lag har visat intresse för att bekämpa fenomenet. Kommer det jämförelsevis genomsnittliga klubbhuset att bli den slutliga vinnaren av det Ohtani-formade kraftpaketet?

Shohei Ohtani och hans framtid i Chicago

Fans av MLB har sett namnet på Chicago Cubs yta i några stora rykten om handel eller free-agency den här säsongen. Även om deras optimism inte nödvändigtvis indikerar att alla deras drömmar kommer att gå i uppfyllelse, kräver det verkligen framtida kritik.

Till att börja med har Cubs lyxskatt tröskeln beräknats nå cirka 186 miljoner dollar, enligt The Athletics rapport. Laget har intensivt undvikit alla frågor om hur mycket de skulle vara villiga att lägga ner för att få tag i stjärnspelare. Med tanke på att deras nuvarande fokus ligger på Shohei Ohtani, kan de förväntas ge allt, även om det innebär att passera skattegränsen tre år i rad.

För att citera Cubs ägare Tom Ricketts, “Om vi ​​ser en möjlighet eller det är rätt tid att gå över (den konkurrenskraftiga balansskatten) för ett år eller två, kommer vi att ha möjlighet att göra det.” Han fokuserade vidare på den finansiella strategin: “Men vi kommer att klara det år till år.” Deras chef för basebollverksamheten, Jed Hoyer, gillar att spela pengarna på låg nivå. Han brukar ses prioritera spelare som är tunga i försvaret och allsidiga prestationer.

Shohei Ohtani visar sig verkligen vara ett undantag på det området. Hans legendariska träffar, tillsammans med hans expert pitching (som har stannat kort), är mer än vad Cubs någonsin kunde begära av en spelare. Hur sannolikt är det för dem att få Shohei Ohtani i sin dugout, när allt kommer omkring?

Att clinch eller inte clinch? En fråga om 500 miljoner dollar

Huruvida Cubs kommer att kunna vinna Ohtani eller inte är en $500+ miljoner fråga. Enhörningens affinitet för att lämna några erbjudandedetaljer oavslöjade hjälper inte med spekulationerna. Det bör noteras att laget betalar 25 miljoner dollar per år för sluggers som Dansby Swanson. Att dubbla beloppet för en prospekt som tar med sig dubbelt så mycket är en tanke som inte kan avfärdas vid en given chans.

Ungarna har alltid föredragit att hämta kortare erbjudanden som är höga i AAV. Även om det verkligen fungerar som en fördel, klarar det fortfarande inte deras framtid. Ohtani har inte varit transparent med vad han letar efter i ett lag.

Just nu har Ohtani sista ordet om Cubs framtid med honom. Skulle han säga ja, kommer de att ge honom en dyr affär, inga frågor. Låt oss se om lagets grus och uthållighet lönar sig för deras kommande säsonger eller inte!

RELATED ARTICLES

Mest populär