Monday, February 26, 2024
HemChatri SityodtongChatri Sityodtong avslöjar galna händelseförlopp innan du bokar John Linekar mot Shinya...

Chatri Sityodtong avslöjar galna händelseförlopp innan du bokar John Linekar mot Shinya Aoki i sista stund för ONE 165

Fansen överraskades av ett plötsligt byte av motståndare för Shinya Aoki på dagen för ONE 165: Superlek vs Takeru den gångna helgen, och ONE ordförande och VD Chatri Sityodtong avslöjade mer detaljer om vad som hände bakom kulisserna.

En lätt MMA-match mellan den japanska legenden och den amerikanska stjärnan Sage Northcutt skulle äga rum i Ariake Arena i Tokyo, Japan, söndagen den 28 januari. Men under sändningen avslöjades det att “Tobikan Judan” istället skulle slåss mot den tidigare bantamviktskungen John Lineker i en MMA-match i öppen vikt.

Chatri Sityodtong har varit i kontakt med Northcutts team

Aoki fortsatte med att vinna vinsten med en imponerande inlämning i första omgången och förtjänade en cool 50 000 USD i bonus för sin prestation. Efter evenemanget erbjöd sig ONE-chefen att kasta mer ljus över hur den ursprungliga matchen gick igenom. “Jag fick ett samtal från Sage under inledande slagsmålen och vi gick fram och tillbaka,” sa han. “Hans hörnmän var faktiskt på ett plan. En av dem hade redan ett visum klart, han kunde ha om han ville, men den andra kunde inte. Och så beslutade Sage att dra sig tillbaka eftersom han inte kunde ha sina hörnmän.”

Enligt Chatri bad han personligen Tye Ruotolo att höra “Super”, men Northcutt avböjde artigt eftersom han föredrog att gå till kamp med människorna som hjälpte till att förbereda honom för det. Tack och lov, Lineker var tabbed som en backup fighter och passerade vikt och hydrering tillsammans med de andra konkurrenterna i evenemanget. Men de var tvungna att hitta honom först.

“Det är galet eftersom John satt på läktaren och ingen kunde hitta honom. Vi visste inte var han var på stadion. Det finns 10 000 människor, men ingen visste var han var, säger Sityodtong.

”Sedan hade vi personal som sprang runt, sprang runt. Sedan (skaffade) vi Shinya och gjorde den kampen runt öppningsceremonin, det var då kampen gjordes, och det var galet.” Lineker tog sig så småningom backstage och tog ringen mot en fighter som tävlade två viktklasser över sin vanliga division. Om “Hands Of Stone” av en slump inte hittades den dagen, avslöjade Chatri att en annan superstjärna var villig att kliva upp för att rädda evenemanget och låta Aoki uppträda inför den beundrande japanska publiken.

En passionerad Ruotolo ville slåss

“Det finns en annan galen sidohistoria. Kade Ruotolo kommer gående fram till mig i korridoren och han säger: ‘Chatri, jag skulle slåss mot Shinya.’ Och jag sa, ‘MMA?’ Och han sa: ‘Ja, det ska jag.’ Och jag tänkte, “Vad sägs om ditt titelförsvar?” Och han sa: ‘Jag skulle också göra det. Jag skulle slåss mot Shinya och Tommy nu ikväll.’ Och han är dödsallvarlig, sa Sityodtong.

Ruotolos önskan brann av så mycket passion att Chatri nästan övervägde att låta honom tävla två gånger vid samma evenemang. Förnuft och kämparsäkerhet rådde dock i hans tankar, och han kunde övertyga Ruotolo att avstå. Han säger dock att det är ett bevis på den typ av fighters som ONE har på listan.

“Under mina 12 år, hundratals händelser, har jag aldrig sett det här. Aldrig har jag någonsin. Så galet (händelser), sade han. “Men återigen, på ONE Championship är det det här vi gör. Det allra bästa av det bästa på planeten slåss mot vem som helst, var som helst, när som helst. Vissa organisationer twittrar om det. Men våra pojkar och flickor, de gör det.”

Inlägget Chatri Sityodtong avslöjar galna händelseförlopp innan bokning John Linekar mot Shinya Aoki i sista stund för ONE 165 dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär