Tuesday, February 27, 2024
HemChatri SityodtongChatri Sityodtong avslöjar att Brooks vs. Pacio II är i arbete i...

Chatri Sityodtong avslöjar att Brooks vs. Pacio II är i arbete i början av 2024

ONEs styrelseordförande och VD Chatri Sityodtong har bekräftat att ONE Strawweight MMA World-titeln kommer att försvaras i början av 2024. I en intervju med South China Morning Post avslöjade ONE-medgrundaren att kampen om det prestigefyllda bältet kommer att bli en ommatch mellan den regerande kungen Jarred Brooks och mannen han tog remmen från, Joshua Pacio.

Amerikas favoritvideo idag

Vid ONE 164 i december 2022 förlorade Pacio världstiteln till “The Monkey God” efter ett femomgångars krig efter hans fyraåriga strawweight-regeringstid. Sedan dess har båda männen tävlat i stora egna matcher i världens största kampsportsorganisation.

Chatri Sityodtong avslöjar Brooks vs. Paciao 2 som är inställd på början av 2024

Efter att ha vunnit strawweight-titeln gjorde Brooks ett tappert försök att utmana Mikey Musumeci för världstiteln ONE Flyweight Submission Grappling på ONE Fight Night 13 i augusti förra året. Han skickades in av “Darth Rigatoni” i 10-minutersaffären men imponerade fansen med sin otroliga ansträngning och förmåga att hålla emot en av de bästa grapplers på planeten idag.

Samtidigt höll “The Passion” undan den tidigare obesegrade Mansur Malachiev i en intensiv uppgörelse vid förra månadens ONE Fight Night 15 för att ta en avgörande vinst i enhälligt beslut och rätten att utmana Brooks. Och fansen har efterlyst en revansch mellan de två under lång tid. Och ONE-vd:n har äntligen avslöjat detaljerna.

“Jag är inte tänkt att säga det här eftersom det inte har bekräftats. Men Jarred Brooks mot Joshua Pacio II händer tidigt nästa år”, sa Sityodtong i intervjun. “Jag var precis i ett matchmaking-möte, och de gick igenom en massa olika matchups, men det händer, och det kommer att tillkännages mycket snart,” tillade ONE-VD:n. Och båda männen verkar redo att möta varandra igen, vilket framgår av deras senaste sociala medier-interaktioner.

Brooks och Pacios utbyte av sociala medier skapar spänning inför matchen

De två strawweight-superstjärnorna har gått fram och tillbaka på sociala medier nyligen, med divisionskungen som ropar ut mannen som har erbjudit honom sin viktigaste utmaning i ONE hittills. “Joshua Pacio, jag är mer än villig och redo att slåss mot dig om en månad, två månader, det spelar ingen roll”, sa Brooks i en ny Instagram-video. “Men det finns den där tidslinjen för dig, bror. Jag hoppas att du är redo. Nu går vi. Kom för mig? Jag kommer och hämtar dig, älskling”, tillade han.

Mycket hyllade västerländska slående stjärnor att göra kampanjdebut på All-Muay Thai One Fight Night 17 Card Event

“The Monkey God” hävdade senare att han skulle göra en andraomgång när han stötte ihop med Pacio igen. Den tidigare titelinnehavaren, som har väntat ett tag på att återta den eftertraktade halmvikts MMA-kronan, hörde sin rivals uppmaning och tog det inte lätt på det, eftersom han svarade med egna hetsiga ord. “Din förutsägelse är fel, man. Jag lovar att i min nästa utflykt kommer jag att bli mer imponerande, säger Pacio till SCMP. Vem tror du kommer att gå segrande i sin match?

RELATED ARTICLES

Mest populär