Friday, February 3, 2023
HemNASCARChase Elliott hittar plats tillsammans med Roger Federer och Serena Williams i...

Chase Elliott hittar plats tillsammans med Roger Federer och Serena Williams i Googles årliga tradition

2022 har varit ett år fullt av överraskningar. Vi har tillsammans sett några av de största ögonblicken inom sport. Förutom de fantastiska ögonblicken har vi också stött på några ögonblick med tårar i ögonen. Nyligen släppte Google en av sina årliga traditionella videor, som visar upp de mest sökta ögonblicken i år. NASCARs Chase Elliott tog sig igenom videon, tillsammans med några andra legendariska idrottsmän och kvinnor.

I videon ser vi Roger Federer slita upp efter sitt sista spel före pensioneringen, Serena Williams som ger ut hjärttecknet och Chase Elliott firar en seger i loppet. I slutet av videon lyder meddelandet: “Till alla som inte ser vad världen är utan vad den kan vara.”

NASCAR har sett flera fantastiska ögonblick och några tårögda under den här säsongen. Vi såg Chase Elliott nästan dominera den första halvan av säsongen. Det var Ross Chastain som gjorde ett fantastiskt drag på väggen i Martinsville. Vi såg till och med Kurt Busch vinka adjö från heltidsracing inom sporten, på grund av en olycklig incident.

Hur har Chase Elliotts säsong varit i år?

Elliott var så bra under grundserien att han fick vinst efter vinst. Så småningom vann han till och med grundseriens mästerskap. Men även med de 15 extra slutspelspoängen gick de senare stadierna av slutspelet inte riktigt som planerat för honom.

I slutet av säsongen 2022 hade Elliott samlat ihop fem segrar, 4 poler, 12 topp 5:or, 20 topp 10:or och ledde totalt 857 varv. Allt detta gav folk hoppet att han skulle tända slutspelet i brand. Men som ödet skulle ha det minskade hans odds ytterligare för varje lopp som gick. Han tog sig fram i mästerskapets fyra-säsongsfinal på Phoenix Raceway. Men en incident i slutet av loppet med mästerskapsutmanaren Ross Chastain såg hans förhoppningar om att vinna mästerskapen försvinna.

Joey Logano å andra sidan kryssade bekvämt till seger och tog hem sin andra mästerskapstitel. Det var dock inte så bra för Hendrick Motorsports-lägret, Elliott var den enda föraren som tog sig in i mästerskapsfyran. De kunde inte heller utnyttja sina vinster från grundserien. Men i slutändan är det racinglagen. Om inte i år, finns det ytterligare ett år att vinna ett mästerskap. Grabben från Dawsonville kommer säkerligen att ha en chans till att ta sin andra titel snart nog.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär