Saturday, December 9, 2023
HemGolfCharlie Woods misslyckas med att tjäna "garanti" eftersom Father Tiger Woods inverkan...

Charlie Woods misslyckas med att tjäna “garanti” eftersom Father Tiger Woods inverkan blir förringad av veterancoachen Pete Cowen

Det är inte lätt att vara son till världens mest kända golfspelare. Tiger Woods har symboliserat golf för världen under större delen av de senaste två decennierna. När du är hans son förväntar sig fansen automatiskt att du inte bara följer i din pappas fotspår utan också mäter upp med honom. “Insane” skulle kanske vara en underdrift för att beskriva trycket. Till och med Pete Cowen, den legendariske brittiske tränaren som har tränat sådana som Rory McIlroy, Brooks Koepka, Sergio Garcia och Lee Westwood, medger att det är tufft att vara Charlie Woods.

Så, kommer den unge golfaren att kunna övervinna pressen? Kan den 14-årige juniorgolfaren så småningom matcha sin fars arv? Och viktigast av allt, garanterar att vara Tiger Woods son automatiskt hans framgång, som många fans spekulerar? I en exklusiv intervju med EssentiallySports Noah Lock delade veterancoachen sina ärliga tankar.

Pete Cowen blir ärlig om Charlie Woods

“Den unge mannen har fått mycket press på sig på grund av sin far.” Det går inte att förneka det, och Pete Cowen är snabb att erkänna det. Tänk på detta: tonåringen Woods har varit i rampljuset sedan 12 års ålder, när han dök upp med sin pappa vid PNC-mästerskapet 2020. Alla hans framträdanden har skapat rubriker, inklusive vinsten i juniorturneringen för skolan han spelar för.

Kan han använda pressen som motivation för att prestera bättre? Tiger Woods har alltid varit i rampljuset sedan han vände alla huvuden på 1997 Masters. Pressen har aldrig varit ett hinder för den 15-faldiga Major-vinnaren. Dessutom är Charlie Woods inte den första sonen som försöker fylla i sin legendariska fars skor. Men historien har inte varit så snäll mot barnen.

Pete Cowen utvecklar i EssentaillySports FanCast: “Jack Nicklaus har barn. De hade en fruktansvärd press på sig. Två av dem var professionella golfare.” Gary Nicklaus spelade faktiskt en kort stund på PGA-touren från 2000 till 2003. Vid 16 års ålder, redan kallad “Nästa Nicklaus” på omslaget till en berömd sporttidning, Gary Nicklaus, efter en treårig vistelse i toppskiktet, så småningom lämnade professionell golf för att fokusera på familjeföretaget.

För att ge ytterligare ett exempel, tillägger Cowen: “Gary Players son var en professionell golfspelare.” För Wayne Player, son till den niofaldige majorvinnaren Gary Player, var vägen ganska lik. Player följde i sin fars fotspår initialt. Han tävlade i 17 PGA Tour-evenemang men misslyckades med att ta sig igenom innan han slutade.

Så, vad betyder det för Charlie Woods? Den brittiske tränaren svarar slutligen på den mest angelägna frågan i ES Exclusive: “Bara för att han fick en fantastisk pappa som är (sic) en fantastisk spelare, garanterar det inte att din son (kommer att bli en fantastisk spelare).” För både Nicklaus och Player betydde deras fäders framgångar lite i deras karriärer.

Ögonblick efter att ha gjort far Tiger Woods stolt, gör sonen Charlie Woods en djärv bekännelse med sex ord

Det är uppenbart att tonåringen Woods inte har historien vid sin sida. Det avslutande beskedet från veterantränaren var att det unga underbarnet måste mala för att efterlikna sin fars framgång. Och grind är något Woods ganska har anpassat sig till.

Hans robusta fysik och eleganta sving har fått mycket beröm och “avundsjuka” från professionella golfare. Det har också gett honom två turneringsvinster i år, en med sin far som sin bagman. Senast slutade tonåringen Woods på 17:e plats på resultattavlan vid Notah Begay III Junior National Golf Championship.

RELATED ARTICLES

Mest populär