Wednesday, December 6, 2023
HemF1Charles Leclerc vill bara ha en sak från Ferrari 2023 och att...

Charles Leclerc vill bara ha en sak från Ferrari 2023 och att vara nummer 1 förare är det inte

Charles Leclerc är utan tvekan affischpojken för Ferraris Formel 1-ambitioner. Det är ingen hemlighet att Monegasque tecknades 2019 med det enda syftet att bygga laget runt honom så att han kunde utmana om F1 ära. Som sagt, för Leclerc är inte hans primära mål att vara nummer 1 i laget.

I Formel 1 har det alltid funnits en nr 1 och en nr 2 förare. Avtal förhandlas kring detta. Men Charles Leclerc bryr sig inte om sådana tekniska detaljer. Tydligen förväntar han sig bara att laget ska skydda hans mästerskapsbud när det verkligen gäller.

Enligt Motorsport.com Italien, “Meddelandet om en Charles som slår sina nävar i bordet och kräver första guidegrader är falskt, att begära att bli skyddad och inte skadad som i vissa fall hände 2022 är något annat, det finns en enorm skillnad. ” [translated via Google Translate]

Snarare skulle Leclerc “önska att ansträngningar kanaliseras i en riktning vid en viss tidpunkt under säsongen, för att undvika missade möjligheter i år.”

DYK DYPARE

Om detta är något att gå efter så kräver Leclerc bara stöd inifrån laget. Men Ferraris senaste Binotto-saga hjälpte inte monegaskens sak alls, som han medger.

Ferrari-rykten gjorde livet mycket svårt för Charles Leclerc

När du är en Ferrari-förare är insatserna redan mycket höga. Som sagt, du förväntar dig att teamet ger dig en hjälpande hand och låter dig bedriva din verksamhet på banan utan extra extern press. Men för Charles Leclerc var det inte så.

När han pratade om ryktena om att Binotto skulle få sparken innan Abu Dhabi-säsongen var över, sa han till RacingNews365.com, “Att komma in i helgen var det väldigt, väldigt svårt. Vi hade mycket press utifrån, många rykten runt laget och det är alltid väldigt svårt att få ut alla dessa saker och fokusera på jobbet.”

Charles Leclerc är en efterfrågad man för närvarande. Men kommer Ferrari att kunna hantera sina gremlins och hjälpa honom att säkra sin första F1-titel 2023? Eller måste han leta någon annanstans efter bestick?

RELATED ARTICLES

Mest populär