Sunday, December 10, 2023
HemF1Charles Leclerc imiterar Steph Curry, och NBA kan kalla Ferrari för en...

Charles Leclerc imiterar Steph Curry, och NBA kan kalla Ferrari för en stor karriärbyte

Det är ingen hemlighet att Formel 1-förarna älskar sin sport. Oavsett om det är deras kommande Netflix-golfturnering eller om det är rutnätet som slår sig ihop med FIFA-legender i en utmaning för straffläggning, närhelst sport är inblandade kommer de entusiastiska åkarna definitivt att dyka upp! Vi har sett Sebastian Vettel och Mick Schumacher delta i Race of Champions, men den nuvarande Ferrari-mästaren är på en annan “bollmatch”.

I början av detta år hade Charles Leclerc sällskap av Pierre Gasly och Esteban Ocon vid NBA-evenemanget i Paris. F1-trion såg i vördnad när Chicago Bulls krossade Detroit Pistons för att säkra en dominerande vinst i summern. Även om det finns många basketfantaster i Formel 1, förväntade vi oss verkligen inte att Charles Leclerc skulle ta några elaka trepoängare!

NBA har haft stor effekt på Charles Leclerc

Det är säkert att säga att basketfelet hade bitit Charles Leclerc då efter att monegaskerna upptäcktes på banan med imponerande bollkontroll! I ett Instagram-inlägg kan en Leclerc utan bar överkropp ses ställa sig bakom trepoängarlinjen på sant Steph Curry-manér, med hans vänner som hejar på honom när monegaskerna lägger det genom nätet på sitt första försök!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Team Charlos (@charlos.lesainz)

I hans tidigare framträdande under NBA Paris-evenemanget, gick Charles Leclerc och Pierre Gasly med ex-NBA All-stars Tony Parker och Joakim Noah för att skjuta några ringar innan den stora matchen. Medan de bara hade roligt, lade Leclerc ner några träningstimmar och om Netflix någonsin arrangerar en Netflix Cup för basket, tror du bäst att Monegasque kan vara med på listan!

NBA kanske också kallar Ferrari för ett karriärbyte för 25-åringen efter att hans rad otur inte verkar ta slut. Tidigare i veckan hade media bett Leclerc att betrakta Le Mans som ett avbrott från Ferraris bedrövliga prestationer på sistone, men det kan finnas ett tredje alternativ i form av NBA om Leclerc bestämde sig för att han skulle vilja slänga runt en stund.

Medan vi är inne på ämnet basket och Netflix Cup, låt oss ta en titt på andra förare som skulle kunna följa med Charles Leclerc om en sådan uppföljare till golfevenemanget äger rum!

Förutom Charles Leclerc, vilka F1-förare har visat kärlek till NBA?

Under årens lopp har det varit många förare som har deltagit i NBA-slutspelet och F1 har sett sin beskärda del av basketfanatiker på nätet. Och vi kan inte glömma att Lewis Hamilton deltar i en frikastbasketutmaning innan Miami Grand Prix 2023, och sällar sig till Brandon Okpalobi i frikastshärvan! Vilket skulle göra honom till ett perfekt val för en eventuell Netflix Cup med NBA.

En annan lovande tävlande kan mycket väl vara honunggrävlingen, som hade en sprängning under sin korta semester borta från sporten. 33-åringen sågs vid en New York Knicks-match med sin flickvän Heidi Berger. Medan Daniel Ricciardo är tillbaka på rätt spår för att ta poäng för Alpha Tauri, kanske han vill prova på några trepoängare också!

Och naturligtvis, hur kan vi glömma Pierre Gasly, som hänger med i den nuvarande säsongen mest av förarna, gratulerade nyligen Victor Wembanyama för hans chockerande dribblingsskicklighet som hade vunnit hans medfransman! Med Leclerc och Gasly som deltar i en omgång kast i Paris NBA-matchen, kan paret vara en formidabel kraft för NBA-spelarna även om de två var i samma lag.

I slutändan är detta rent spekulationer baserat på förarens intresse för sporten, men om Netflix Cup lyckas förse fansen med lite mördande underhållning, är en NBA-Formel 1-crossover inte alltför långsökt!

RELATED ARTICLES

Mest populär