Sunday, December 10, 2023
HemF1Charles Leclerc avslöjar hur han återuppfann sig själv för att riva Carlos...

Charles Leclerc avslöjar hur han återuppfann sig själv för att riva Carlos Sainz’ hot: “Jag gjorde tusen saker”

Ferraris Charles Leclerc har ständigt stigit i spelet. Genom att avsluta världsmästerskapet för förare på andra plats, och pressa Ferrari till sina höjder den här säsongen, har Charles haft en ganska stor inverkan på sporten. Ferrarimannen var öppenhjärtig i en intervju om sina preferenser och det italienska lagets styrkor och svagheter.

Den här intervjun ägde dock rum någon gång i mitten av oktober, allt innan lagchefen, Mattia Binotto, sa helt och hållet adieu till spelet.

Charles Leclerc var den dominerande föraren från Ferrari den här säsongen jämfört med sin lagkamrat, Carlos Sainz. På frågan om hur han klarade det om de nyare bilarna var den enda anledningen till denna förbättring, eller närmade han sig spelet annorlunda?

Ferrarimannen svarade och sa: “Jag ändrade några saker. Sättet jag jobbar på. Hur jag disciplinerar mig själv hemma. Det var lite freestyle förra året. När jag var hemma gjorde jag tusen saker. För att vara ärlig så var jag väldigt trött 2021 från mitten av säsongen till slutet.”

“Det påverkade mig och påverkade prestationen. Det är också möjligt att den här bilen passar mig bättre. Vi hade ett bra vintertest. Vi provade många saker där. Vi lägger mycket fokus på hur jag kan köra bilen. Det bidrog till att jag började säsongen på en hög nivå. Jag kunde fokusera på detaljerna, sa han avslutningsvis. [Translated from Google]

Charles delade också med sig av sina tankar om att förlora sin vinstserie i början av matchen.

Charles Leclerc delade på sina två cent efter att ha förlorat sin vinstserie mot Max Verstappen

I början av säsongen började Ferrari starkt, med två vinster i Leclercs hatt. Holländaren Max Verstappen kom dock in och tog sin vinst från det tredje loppet. Med hänvisning till detta plötsliga byte blev Charles ifrågasatt om denna övergång av seger verkade besvärande för honom. Var han orolig?

Han sa: “Jag trodde på det till sent på säsongen. Det måste du göra. Under de första loppen hade de ett par uppgraderingar som satte dem lite före oss. Det frustrerande kom när vi fick en uppgradering och hade den snabbaste bilen. De nya delarna i Barcelona har verkligen drivit oss framåt. Vi gjorde för lite av det.”

Avslutningsvis tillade han: “Motorn gick sönder i Barcelona. I Monaco gjorde vi ett misstag i strategin. Nästa motorhaveri kom i Baku. Sedan motorstraffet i Kanada. Det gick utför. Tempot var där för att vinna lopp, men vi levererade inte. Det var svårt att acceptera.”

Charles Leclerc och Max Verstappen gick head to head under större delen av säsongen 2022. Skulle 2023 bli annorlunda?

RELATED ARTICLES

Mest populär