Wednesday, February 28, 2024
HemCharles LeclercCharles Leclerc avslöjade Lewis Hamilton "kan se exakt var Max (Verstappens) bil...

Charles Leclerc avslöjade Lewis Hamilton “kan se exakt var Max (Verstappens) bil är bättre”, men han tvivlar fortfarande på sin framtida lagkamrat

Det är fortfarande lite svårt att förlika sig med nyheten om Lewis Hamilton lämnar Mercedes i slutet av 2024. Trots allt vann han 6 av sina 7 titlar med det Brackley-baserade laget eftersom de dominerade sporten i nästan ett decennium. Och många inklusive teamchef Det här är Wolff trodde att Lewis skulle avsluta sin F1-karriär med att köra en silverpil. Det ser dock ut som att Lewis kommer att avsluta sin karriär i röd overall för Ferrari vid sidan av Charles Leclerc. På tal om Leclerc, han har alltid talat mycket om Hamilton i ljuset av hans prestationer inom sporten. Monegaskerna ser dock inte öga mot öga med britten när det gäller att bedöma deras konkurrens på nätet.

Även om det inte råder någon tvekan om att Charles Leclerc är en generationstalang som har hyllats för att bli en flerfaldig världsmästare i framtiden, det går inte heller att förneka att Lewis Hamilton har ett kräsna öga, vilket ger honom förmågan att läsa sina motståndare och göra subtila justeringar på flugan. Och Leclercs senaste uttalande är ett bevis på just det faktum.

Charles Leclerc medger att han inte kan lägga märke till detaljer så väl som hans framtida lagkamrat Lewis Hamilton

I en intervju efter Mexikanska Grand Prix, delade Charles Leclerc insikter i en konversation han hade med Lewis Hamilton. Chatten gjorde Leclerc förbryllad när Hamilton diskuterade nyanserna i Max Verstappens RB19-bil och hävdade att han kunde ta reda på dess styrkor bara från sina observationer på banan.

I den mexikanska GP 2023 slutade Lewis Hamilton och Charles Leclerc bakom Max Verstappen. Och det slutade med att duon chattade om var Verstappen tog översprånget. Men det var Hamiltons bedömning som gjorde monegaskerna förbryllade. Enligt en rapport från scuderiafans.com sa Charles Leclerc: “Jag pratade med Lewis efter Mexiko, där han sa att han kan se exakt var Max bil är bättre. Kanske för honom, det är sant, men jag måste säga att jag inte kan lägga märke till dessa detaljer. Vi pratar om millimetriska skillnader i åkhöjd eller fjädring.”

Vinnare och förlorare från 2023 F1 Mexican Grand Prix-kvalificering
General, daniel ricciardo, f1-kalender, f1 live, f1-resultat, f1-ställning, Ferrari, Formel 1, Grand, Lewis Hamilton, Losers, Max Verstappen, mexikansk, motorsport, Prix, kval, racing, Win… https://t. co/ZI30F7IxBP pic.twitter.com/bX8kJOCIKu

— Htech34 (@Htech034) 29 oktober 2023

”Självklart kan du se om en bil har mjukare eller hårdare fjädring och var den får plats på dig. Jag föredrar vanligtvis att titta på videor ombord. Hjälmen låter mig se vad bilen gör och inte gör på banan,” han lade till.

LÄS MER: “Känn inte lusten att förbli aktiv i F1”: Lewis Hamilton gör ett stort pensionsuttalande samtidigt som han tilltalar 8:e titelförhoppningar

Eftersom Hamilton nu är inställd på att ansluta sig till Leclerc 2025, är monegaskerna mer än villiga att para ihop sig med den 7-faldiga världsmästaren.

Charles Leclerc ger sin dom över samarbetet med Hamilton

Hamiltons flytt till Ferrari kommer att markera slutet på en 12-årig vistelse med Mercedes, eftersom han söker en ny möjlighet att säkra en 8:e mästerskapstitel innan han drar sig tillbaka från sporten. Mycket kommer att bero på partnerskapet mellan Hamilton och Leclerc för att forma lagets framtid under de kommande åren. Men hur ser Leclerc på detta nya partnerskap med den sjufaldiga världsmästaren?

Carlos Sainz har vetat att Lewis Hamilton skulle ersätta honom 2025 för “ett par veckor”.

Charles Leclerc kände också till Lewis ankomst innan han skrev på sin nya långtidskontraktsförlängning.

(@SkySportsF1)

— Mercedes-AMG F1 News (@MercedesNewsUK) 1 februari 2024

När han pratade om sitt framtida partnerskap med Hamilton, erkände Lecerec den skicklighet han tillför bordet. “Jag föreställer mig att det är titeln på varje tidning“, sa Leclerc. “Lewis är en så otrolig förare, har åstadkommit så mycket inom sporten, så jag tror att alla på nätet skulle älska att ha Lewis som lagkamrat, eftersom alla skulle lära sig mycket av honom. Men återigen, jag är glad där jag är…”

Tror du att Lewis Hamilton kommer att överträffa Charles Leclerc direkt 2025? Dela dina insikter med oss ​​i kommentarerna nedan.

Inlägget Charles Leclerc avslöjade Lewis Hamilton “Kan se exakt var Max (Verstappens) bil är bättre”, men han tvivlar fortfarande på sin framtida lagkamrat dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär