Saturday, December 2, 2023
HemF1Charles Leclerc avfärdar 7X världsmästaren Michael Schumachers filosofi att stämpla sin auktoritet...

Charles Leclerc avfärdar 7X världsmästaren Michael Schumachers filosofi att stämpla sin auktoritet på F1: “Jag vill inte förändras”

Charles Leclerc är en fantastisk talang som hittade sin väg uppför stegen i F1 ganska omedelbart. Leclerc började köra för ett topplag som Ferrari precis under sin andra säsong. 2022 gick Leclerc igenom samma cykel av toppar och dalar med Scuderia.

Nu brukar Charles Leclerc vara ganska kritisk mot sig själv om han upplever dalarna. Han reagerade på ett liknande sätt på sina misstag i några av loppen för Ferrari 2022.

I en intervju med Auto Motor und Sport berättade Leclerc om hur han inte känner sig konstigt över att öppet erkänna sina misstag. Han sa: “Ett misstag kan vara unikt. Det är normalt för mig. Jag har alltid erkänt mina misstag. Jag tycker inte att det är dåligt.” [translated via Google]

“Om laget gör ett misstag säger jag till dem också. Vi är ärliga mot varandra. Med detta sätt att arbeta växer vi tillsammans. Så jag vill inte ändra mitt synsätt.”

F1-förare har ofta pratat om att de aldrig ska erkänna sina misstag, annars kommer de att misstolkas som svaga. En sådan förare var den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher. Tysken trodde detsamma och hade en tendens att inte erkänna sina misstag.

Nu har Charles en annan synpunkt, vilket är ganska giltigt. Att erkänna dina misstag kan hjälpa dig att växa och förbättra dig. Men i Schumachers perspektiv, är det bättre att kritisera dina och ditt lags misstag privat? Det kan undvika att visa några svagheter för dina rivaler.

DYK DYPARE

Om Leclerc överväger Schumachers perspektiv eller inte, är hans val. Även om han kommer att vilja implementera lärdomarna från sina misstag 2022 för en bättre titelutmaning nästa säsong.

Moments of Self-Criticism av Charles Leclerc

Charles Leclerc startade säsongen 2022 på ett mega sätt. Han vann 2 tävlingar i Bahrain och Australien av de 3 första tävlingarna Men senare gjorde Leclerc några körfel i ytterligare tävlingar på Imola och Frankrike.

Vid Emilia-Romagna GP snurrade den monegaskiske föraren sin F1-75 vid Variante-Alta chicane. Han jagade en pallplats medan Red Bull-förarna ledde loppet. Efter snurran fick han nöja sig med en P6-avslutning. Han erkände sitt misstag att vara “för girig” efter loppet.

Totalt hjärtesorg för Charles Leclerc 💔#Franska GP #F1 pic.twitter.com/boNWYn8vlY

— Formel 1 (@F1) 24 juli 2022

Efter detta orsakade två stora motortillförlitlighetsproblem Leclerc att dra sig tillbaka från tävlingsledningen i Spanien och Azerbajdzjan. Leclerc sjudade på teamradion i förnekelse när hans bil stannade.

Snabbspola framåt till Frankrike, återigen medan han ledde loppet från Max Verstappen, snurrade Ferrari-föraren sin bil vid sväng 11. När han kraschade in i bommarna andades Leclerc tungt när han kämpade för att hitta gasen. Så småningom skrek han i total ångest: “NEJ!

Även om 2022 inte är den första Leclerc har varit självkritisk, gjorde han det också under tidigare säsonger. I det turkiska GP 2020 förlorade han en pallplats till Sergio Perez och hans dåvarande lagkamrat Sebastian Vettel. På lagradion efter loppet var Charles helt förbannad över att missa ett starkt resultat.

Leclercs ögonblick av självkritik ses ofta, även om de högtidliga ögonblicken är värda att vänta på. Frågan är: Kommer vi att kunna ha ett överskott av det senare 2023? Men vad tycker du? Är Leclerc för självkritisk?

RELATED ARTICLES

Mest populär