Saturday, December 9, 2023
HemNBACharles Barkley påpekade en gång NBA MVP Award-fel med Shaquille O'Neal och...

Charles Barkley påpekade en gång NBA MVP Award-fel med Shaquille O’Neal och Bulls Legend som bevis

För varje utmärkelse som delas ut, diskuteras alltid ett eller två stycken. Charles Barkley är mycket medveten om det. Han förstärker det till och med. Han har upprepade gånger ropat ut snubbar och röstsystem i NBA-priser, väldigt ofta under sitt dagliga jobb på TNT. Men han tog upp de felaktiga röstningssystemen redan 2002 i sin ovetande betitlade memoar, I May Be Wrong but I Doubt It. Han illustrerade sin poäng med exempel på sina bästa vänner.

Han refererade till den tid då Christian Laettner valdes över då LSU-framstående, Shaquille O’Neal för “Dream Team”. Och det skulle inte vara den enda gången Chuck kände att hans on-air frenemy förtjänade en ära som nekades honom. Och han lade lite skulden på en tidigare vän.

Charles Barkley ville att Shaquille O’Neal skulle vinna

I sin bok från 2002 refererade Charles Barkley till diskussionerna och debatterna som omgav det historiska basketlag från OS 1992, även kallat “Dream Team”. Ledande laget var superstjärnor, inklusive Michael Jordan samt Magic Johnson som gick i pension.

Amatörrekryten, Christian Laettners val framför Shaq som skulle bli det första totala draftvalet det året var omtvistat. På samma sätt har flera pristävlingar slutat i kontroverser. Charles berörde det i sin bok.

Barkley skriver, “Det är som All-Star-spelet och att bli framröstad som MVP. Många killar har All-Star-kalibersäsonger, men kommer inte med i laget. Shaq, som Michael Jordan brukade vara, är alltid MVP, men blir inte alltid framröstad som priset.”

Barkley och Jordan hade bråk om den senares ledning av Charlotte Hornets. Oavsett, han nedsätter inte MJ för sina hårdträframträdanden. 15-faldiga All-Star Shaq har varit NBA MVP en gång under 2000 medan Chicago Bulls-legenden har röstats fram som MVP fem gånger.

The Round Mound of Rebound antydde att båda dessa legender förmodligen var de mest värdefulla spelarna under fler år än de fick priset. Samma argument kan till och med gälla generationstalanger som Kobe Bryant och LeBron James.

Men med tiden har Barkley gjort fred med ligans otillfredsställande uttagningar.

Chuck säger den hårda sanningen

Det är inte ovanligt att Round Mound of Rebound gör TNT-luften obekväm med den kalla hårda sanningen.

För inte så länge sedan visade han att han bryr sig om vem som vinner MVP-priset för sin snubbning till Nikola Jokic. Tillbaka i sin bästa ålder var Chuck själv bitter över att förlora äran till Magic Johnson. Han ropade till och med ut ESPN för fördomar och dubblade poängen nyligen.

Shading 351 pund Shaquille O’Neal och Yao Ming, NBA Veteran Marvels över 7 fot 4 Victor Wembanyama för 1 egenskap

Barkley sover lätt efter att ha stört allt vi vet om NBA-utmärkelser. Kan du göra fred med hans åsikter?

RELATED ARTICLES

Mest populär