Saturday, December 9, 2023
HemBodybuildingChamp Derek Lunsford, som vann $400 000 på Mr. Olympia 2023, uttrycker...

Champ Derek Lunsford, som vann $400 000 på Mr. Olympia 2023, uttrycker fräckt sin önskan om högre prispengar: “De kommer aldrig att öka prispengarna”

Att vinna titeln Mr. Olympia ger utan tvekan den högsta graden av rykte för någon kroppsbyggare. Lönechecken de får vid sidan av trofén har dock ofta varit en fråga för stor debatt. Även om Mr. Olympias Open-division har prispengarna för vinnaren så höga som $400 000, med tanke på kroppsbyggarnas utgifter, har många hävdat att det inte är tillräckligt. Men jämfört med Open-divisionen ger de andra divisionerna i tävlingen så lite som $50 000 som det vinnande priset.

Derek Lunsford blev den första kroppsbyggaren att vinna Mr. Olympia-titeln från två olika divisioner. 2X Mr. Olympia har därför gett bevis på sin förträfflighet. Och han förtjänar sina blommor. Han skulle kunna använda sin plattform, eftersom CBum måste utforska andra ekonomiska möjligheter. Det är dock inte fallet med alla kroppsbyggare. För de flesta är bodybuilding det enda yrket.

Derek Lunsford ger sina insikter om Mr. Olympia-prispengar

I den senaste YouTube-videon som laddats upp av Ronnie Coleman, är Derek Lunsford med i ett träningspass med den 8-faldiga vinnaren av Mr. Olympia. Allra i början av videon gjorde Lunsford det klart hur den enda press han fick innan Olympia enbart var Colemans förväntningar på honom. Han betonade också upprepade gånger hur han ville besöka Coleman endast med titeln Mr. Olympia. När samtalet fortsatte pratade Lunsford om prispengarna som erbjuds av Mr. Olympia.

Derek Lunsford erkände hur han efter att ha vunnit showen fick en check på prispengarna. Men han kom ihåg att han inte omedelbart kunde ha pengarna i handen. Således sa han, “Vad är galet, $400 000 checken kom inte ens in förrän 24 timmar senare. Som oh yeah, man det är en trevlig check.” Sedan gick herr Olympia vidare för att göra uttalandet, “När du ger om den jäkla checken… säg inte det för herr Olympia för då kommer de aldrig att höja priset.”

Vad är konditionering inom bodybuilding och varför förlorade Hadi Choopan trots att han var obefläckat konditionerad 2023, Mr. Olympia?

Ronnie Coleman har inte bara varit en framstående bodybuilding-ikon på scenen. Under hela sin karriär har han inspirerat flera kroppsbyggare att bli deras bästa versioner. Han har också gett många kroppsbyggare en plattform för att uttrycka sina åsikter.

Derek Lunsford erkände att han kände press från Ronnie Coleman

I videon, precis när Lunsford träffade Coleman, kunde han inte stoppa sig själv från att urskilja hur mycket att vinna Mr. Olympia var nödvändigt för honom. Han påpekade också nödvändigheten av att ha den titeln för att träffa Coleman. Lunsford sade, “Jag var som en, jag kan inte svika honom. Han tror på mig och det är meningen att vi ska träna och umgås efteråt och jag vill inte att jag måste vara det, herr Olympia jag måste bli mästare.” Dessutom sa han också, “När jag går och umgås med honom kan jag inte vara nummer två om det fanns någon press från dig.”

Kroppsbyggare från alla epoker har ofta diskuterat hur sporten aldrig ger en tillfredsställande lön för kroppsbyggarna. Från Frank Zane till Derek Lunsfords senaste kommentar, bodybuilding-gemenskapens utgifter och dess prispengar går ofta inte hand i hand. Vad kan det bero på? Tror du att populariteten för bodybuilding som sport har något att göra med det? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär