Monday, December 4, 2023
HemNASCARChad Knaus avslöjar den hemliga mannen bakom William Byrons enorma framgång i...

Chad Knaus avslöjar den hemliga mannen bakom William Byrons enorma framgång i NASCAR som ingen känner

Med 6 besök på segerbanan var William Byron en av de mest dominerande förarna i NASCAR i år. Under hela kalendern gjorde han starka prestationer bakom ratten i #24 Camaro och nådde så långt som till Championship 4. Även om han inte vann mästerskapet, hade han slagit långt över vad som förväntades av honom. Men framgången som #24-laget fick 2023 kan inte bara Byron vara skyldig.

Bakom varje förares prestationer finns ett lika bra ekipage i depån. Så var fallet för den unge Byron också. I en intervju nyligen kastade Chad Knaus ljuset på en avgörande medlem som bidrog till förarens historiska säsong.

Chad Knaus sätter nyckeln till William Byrons historiska säsong i rampljuset

I en nyligen intervju med Bruce Martin från Forbes talade Chad Knaus, VP på Hendrick Motorsports, om vikten av lärlingsprogram inom racing. Knaus är en Hendrick Motorsports-legend som vunnit 5 mästerskap i rad. Han var kapten för besättningen på Jimmie Johnson och senare William Byron. Efter att ha avslutat sin period som chef 2020 gick han med i teamet för att övervaka dess racingverksamhet.

När han pratade om hur Hendrick Motorsports är en organisation som möjliggör tillväxt och marknadsföring inifrån sig själv, gav han exemplet på en motortuner som var en del av William Byrons championship 4-bil i år. Han sa: “Vi har en motortuner just nu som kom till oss från Rick Hendrick Chevrolet i Duluth, Georgia. Han var en tekniker där och lärde sig sitt sätt och kom till oss genom den återförsäljaren. Nu är han en av de bästa motortuners vi har, och han finjusterar motorerna på #24-bilen som kämpade om mästerskapet i Phoenix.”

När vi pratade vidare om hur Hendrick Motorsports kan upprätthålla sig själv, var Chad Knaus en stolt man.

Titta på Story: Electrifying the Track: NASCAR’s Secret EV Revolution

Chad Knaus utvisar stolthet över sakernas “Hendrick Way”.

Tillsammans med Jimmie Johnson kommer Chad Knaus att tas in i NASCARs Hall of Fame i januari 2024. Med 84 vinster som besättningschef har han vunnit totalt 7 Cup Series-mästerskap. Han började sin karriär med Hendrick Motorsports #24-lag 1993 och var en del av Jeff Gordons besättning. Under de följande tre decennierna har han stannat hos Rick Hendrick och hjälpt och utvecklat organisationen.

Stolt över hur hela Hendrick Motorsports fungerar symbiotiskt, sa han, “Den största anledningen till att vi är lyckligt lottade är att vi kan flytta människor genom och uppåt på Hendrick Motorsports. Det är en av de saker vi är mest stolta över. Vi tar in tekniker, praktikanter in, lärlingar i mycket ung ålder. Sedan visar vi dem vad vi kallar “Hendrick Way”. Vi gillar att växa och marknadsföra inifrån.”

Forbes samtal med Chad Knaus gällde den nationella lärlingsveckan som började den 13 november. Genom Knaus ord och karriär i sig är det tydligt att han har en hög respekt för lärlingsutbildning och de vanligtvis förbisedda medlemmarna i någon racingorganisation. Oavsett om man är ett fan av Rick Hendricks team eller inte, är deras ansträngningar att utveckla sina interna team verkligen lovvärda. Genom “Hendrick Way” lyckades de få den 24-årige William Byron att nå en ny höjdpunkt i sin karriär som ännu inte nått toppen.

RELATED ARTICLES

Mest populär