Wednesday, December 6, 2023
HemOlympicsCarter Starocci tittar på att göra NLWC-historia, lyser ljust med obesegrad löpning...

Carter Starocci tittar på att göra NLWC-historia, lyser ljust med obesegrad löpning på Journeymen Wrestling Collegiate Classic

Penn State wrestling-teamet skapade stor spänning genom nervkittlande ögonblick vid Journeymen Collegiate Classic på söndagen. Dagen, som de flesta avsatt för avkoppling, var full av kraft när dessa brottare intog scenen för första gången under säsongen 2023-2024. De fans som gjorde sig besväret att besöka Freedom High School kompenserades väl med elektrifierande framträdanden. Nu kommer spänningen från Nittany Lions att stiga ännu högre när ett brottningsdjur gör sig redo att ryta igen.

Carter Starocci är senior i Penn State och rankas nr. 1 på 174 med 3-0 rekord. Tio av hans lagkamrater av stoltheten med 20 medlemmar har liknande obesegrade rekord. Nu står denna olympiska hoppfulla på historiens stup och är redo att hoppa in i det okända. Kommer han att uppleva en säker landning?

Carter Starocci tävlar om historieskapande bedrift

Carter Starocci är redo att återvända till sitt Nittany Lions-lag för att säkra den första fyrafaldiga NCAA-mästaren någonsin. Detta kommer att vara hans “fjärde och sista år” med Penn State Wrestling-teamet. I en video på colleges atletiska webbplats sa den 22-åriga brottaren: “Detta är ett monumentalt ögonblick för mig själv, Penn State och min familj… Jag har hela min familj som tittar på mig, stöttar mig, och det betyder mycket . Så jag ska se till att jag tar hand om affärerna och i slutet av året får den fjärde tjusiga pappan och den olympiska titeln”. Penn State Wrestling tog tillfället i akt för att sammanfatta sina tidigare vinster och lyfta fram lagets totala ära. De skrev en uppdatering på sin officiella Twitter-sida som sa: “RECAP // No. 1 Penn State Rolls at Journeymen Collegiate Classic! // 11 av 20 Nittany Lions går obesegrade //”.

Carter Starocci knep sin tredje NCAA 174 kg titel i mars på ett anmärkningsvärt sätt. Det markerade hans andra säsong av att gå obesegrad och hans 52:a vinst i rad. Detta är fortfarande USA:s längsta segerserie i sporten och talar mycket om den här unga brottarens talang. Carter Starocci är obunden med fem andra lion som trefaldig NCAA-mästare och vill framträda i sitt eget rampljus. Därför tryckte han tillbaka på erbjudandena om en lukrativ MMA-karriär och höll fast vid laget.

Carter Starocci finner stöd i laget

Under Journeymen wrestling collegiate classic, satte Starocci fast Harvard Universitys Luke Rada och försvagade lagets ära. Detta var ett ögonblick av stort firande för laget eftersom Carter Starocci var på väg att lämna FSU tidigare i år. Efter NCAA-mästerskapen vägde Carter Starocci sina alternativ mycket noggrant. Till slut vann hans lojalitet till Nittany Lions över bättre ekonomiska utsikter. Han sa: “Jag vet att vi pratar om att ha roligt hela tiden, det kan låta som att de har roligt eller vad som helst, men jag älskar de killarna av hela mitt hjärta, och de har hjälpt mig att göra mig till den jag är. Och jag är bara tacksam över att vara i den gemenskapen”. Men det finns ytterligare en strategisk anledning till att dröja kvar med laget, som säkert kommer att bära frukt under de kommande dagarna.

3x NCAA Champion Penn State Wrestling Star släpper bomb inför kommande säsong

I mars hade brottarlegendaren också blottat sin innerliga önskan inför den kommande säsongen. Han sa: “Men det är inget som retar mig. Jag vill liksom bli fyrtimmer, och hur OS faller, det blir nästa år, mitt sista år. Om jag kommer tillbaka och brottas nästa år så får vi se. Jag planerar att vinna OS. Det är där mitt huvud är”. Nu är han den starkaste utmanaren till guldet i OS i Paris 2024, och om han lyckas kommer det att vara ett perfekt sätt att avsluta hans otroliga säsong.

RELATED ARTICLES

Mest populär