Saturday, December 9, 2023
HemNBACarmelo Anthonys önskan att öka industrin med 67,8 miljarder dollar går tillbaka...

Carmelo Anthonys önskan att öka industrin med 67,8 miljarder dollar går tillbaka till 2003, enligt rapporter.

Tidigare i år meddelade Carmelo Anthony sin pensionering från professionell basket. Även om basket har varit en stor del av hans liv i nästan två decennier, har han under åren blivit intresserad av ett annat område också. När han kom in i ligan var han inte särskilt exalterad över konst. Men en veteran på Denver Nuggets visade den djupare meningen bakom det för den 19-åriga rookien.

Detta har stor betydelse, eftersom han nu när han har lärt sig om branschen har en massiv egen samling. För närvarande är den globala konstmarknaden värd 67,8 miljarder dollar. Carmelo Anthony vill göra sin del för att ta det till nästa nivå.

Denver Nuggets draftade Carmelo Anthony 2003. En av de bästa spelarna i laget vid den tiden var powerforwarden, Juwan Howard. Juwan har ett fantastiskt baskettänk. Det är en av anledningarna till att han för närvarande är huvudtränare för Michigans herrlag i basket. 2003 sökte Carmelo Juwan för vägledning och ledarskap.

Juwan Howard ingav en kärlek till konst i Carmelo Anthonys hjärta

Även om Juwan var stor på golvet, påverkade han Melo på ett annat sätt som har hängt med Anthony i två decennier nu. 10x All-Star kände till konstens grunder och kände till de vanliga namnen som folk kanske känner till i konstvärlden.

Men det var Howard som fick honom att dyka djupare in i världen och lära sig om konstens fullständiga inverkan och relevans. Anthony berättade för NY Times att han sedan dess har samlat på konstverk.

För närvarande har han så många hemma att han inte kan visa upp alla på en gång. Därmed har han ett roterande galleri hemma hos sig. Konstverken blandas regelbundet och ändras för att visa alla så mycket som möjligt.

Anthony avslöjade att han vet vilken inverkan högprofilerade spelare och idrottare har. Så när en spelare av hans kaliber pratar och marknadsför ett konstverk kan det stärka artisternas karriärer och samtidigt uppmuntra samlare att köpa mer.

Carmelo vet att hans samtal om detta kommer att uppmärksamma det. Han planerar nu att vara mer högljudd om detta än någonsin tidigare och använda sin plattform för att förbättra den globala konstmarknaden.

Vad tycker du om Carmelo Anthonys intresse för konstvärlden? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär