Saturday, December 2, 2023
HemF1Carlos Sainz Yet Again Sours på F1 när Las Vegas GP utgör...

Carlos Sainz Yet Again Sours på F1 när Las Vegas GP utgör en “konstig” utmaning

Formel 1:s återkomst till Las Vegas har inte varit lätt, och vägen har varit full av hinder utanför banan, varav många beror på banans återuppbyggnad. Eftersom bilarna förväntas nå hastigheter över 200 mph bör asfalten klara av den typen av kraft. Ingen hade dock räknat med att vara så orolig för bantemperaturerna innan helgen ens hade börjat!

Även om förarna inte är främmande för återuppbyggda banytor, kan kombinationen av nylagd asfalt tillsammans med de iskalla temperaturerna i Las Vegas vara dödlig! Lag som Mercedes har redan uttalat sig om riskerna med att dessa variabler utgör okända hot, och Carlos Sainz är i slutändan med utmaningen med ett nattlopp.

Saker och ting blir för “konstiga” för Carlos Sainz vid Las Vegas GP

I förhandsvisningsvideon för Las Vegas GP som publicerades av Ferrari på deras YouTube-kanal, fick Carlos Sainz frågan om hans tankar om loppet på lördagskvällen. Till skillnad från Bahrain där vädret tillåter att månen är ute under loppet, valet att göra det i Sin City gjorde Carlos Sainz förvirrad, “Det kommer att vara en konstig tidpunkt att tävla vid eftersom temperaturerna jag har hört kommer att bli konstiga vid den tiden.”

Temperaturen förväntas sjunka till runt 12-16 grader Celsius under passen, vilket innebär att bilarna tar sig in på ett aldrig tidigare skådat territorium. Han tillade, “Jag vet inte, det finns många saker som vi kommer att behöva anpassa till inte bara tiden utan också den nya banan och en annan layout också jämfört med vad vi är vana vid. Street track, som alltid gör saker mer utmanande så ja, massor av saker att anpassa sig till.”

Tidigare hade den tidigare Ferrari-chefen, Peter Windsor, delat med sig av sina tankar om Ferraris chanser i Sin City eftersom gatukretsen förväntas kräva en uppställning som liknar Monza. Detta kan betyda att SF23 skulle kunna slå sönder Smooth Operators problem med tidpunkten för loppet.

Det är viktigt att komma ihåg att det bara är 20 poäng mellan Mercedes på 2:a och Ferrari på 3:a plats i konstruktörens ställning. Sainz skulle vilja övervinna sina bekymmer för att hjälpa Tifosi i deras tid av nöd. Men spanjoren kan bara inte ta en paus.

Sin City kan bli Spin City

Spanjoren reflekterade också över att han missade att scouta banan innan loppet. Även om förare vanligtvis gör detta för att få en bättre uppfattning om vad de kan förvänta sig, var Maranello-mästaren sen. Sainz reflekterade på FIA:s presskonferens, “Ärligt talat, jag har inte gjort spårvandringen, för tiderna är bara konstiga denna helg. Och jag vet inte när banan är helt ledig. Vi har liksom saknat det lite. Men jag har kört många varv på simulatorn.”

Han kanske har klockat in timmar på sim, men det är viktigt att få en uppfattning om hur ett fordon skulle prestera i verkligheten, vilket är vad Sainz väntar på när han delade: “Och ja, jag ser också fram emot att se lite säkerheten. Bil åker runt senare i kväll för att se hur mycket damm det är på banan. Gupparna. Ibland när du ser en Safety Car kan du faktiskt få lite av en känsla av hur en hal kommer att bli där ute.”

När F1-bilarna gjorde varv runt Vegas Strip 2022 för utställningen såg toffelscenen ut exakt som vad de flesta lag förväntar sig att 202 Las Vegas GP ska bli. FIA har dock sett till att ta med tillräckligt många omgångar så att temperaturerna inte är alltför straffande.

Men är någon förberedd på de verkliga banförhållandena? Eller kommer spelandet att kosta lagen för mycket? Håll ögonen öppna för att ta reda på det när cirkusen tar sig till Sin City!

RELATED ARTICLES

Mest populär