Wednesday, February 28, 2024
HemF1Carlos Sainz kontrakt stannar mitt i Charles Leclercs "dröm" fleråriga förnyelse med...

Carlos Sainz kontrakt stannar mitt i Charles Leclercs “dröm” fleråriga förnyelse med Ferrari

Charles Leclerc var i ryktena att få en 5-årig kontraktsförlängning med Ferrari ett tag nu. Den nya affären var tänkt att sluta med att betala monegaskerna en vacker lön på 50 miljoner dollar vid slutet av det nya kontraktet. Enligt en nyligen publicerad uppdatering av sociala medier har Leclerc äntligen undertecknat det nya avtalet och säkrat sin plats i laget efter 2026 års regelskifte. Dock, Carlos SainzFörhandlingarna om kontraktsförlängning har avstannat.

Med fem segrar och 23 pole positioner under bältet sedan han gick med i Scuderia 2019, har Leclercs prestationer på banan varit en höjdpunkt och visat upp hans naturliga talang bakom ratten. Trots utmaningarna de senaste säsongerna är den 26-årige föraren fast besluten att återvända till vinnande vägar medan han kör för Ferrari, med förhoppningar om en framgångsrik säsong 2024. Men vart lämnar det Sainz?

Carlos Sainz kanske inte får en kontraktsförlängning trots allt

Ferraris fokus på Charles Leclerc liknar hur andra topplag fungerar. Precis som röd tjur har gjort med Max Verstappen och Mercedes har gjort med Lewis Hamilton, Ferrari har centrerat sitt team kring Leclerc och säkrat ett långtidskontrakt med monegaskerna. Även om varaktigheten för det nya kontraktet inte nämndes specifikt, kan man tänka sig att det skulle vara inte mindre än en förlängning på fyra år.

BREAKING NEWS: Ferrari förväntas meddela att Charles Leclerc förnyas IDAG.

Förhandlingarna med Carlos Sainz ligger fast, men det förväntas att en överenskommelse ska nås innan säsongsstarten.

(@carlosmiquelf1)#F1 pic.twitter.com/AJTNSzCnBo

— Formula Directa (@FormulaDirecta) 25 januari 2024

Däremot hade Carlos Sainz, trots att han var en exceptionell förare, aldrig möjligheten att leda ett lag. Även om han har bidragit till Ferraris enstaka framgångar, till exempel Singapore 2023, finns det en uppfattning om att han inte är upp till Leclercs nivå när det gäller att ha ett team byggt runt dig.

Nyheten om kontraktsförlängningen kom från monegaskerna själv. Han gick till Instagram för att uttrycka tacksamhet för Ferraris fortsatta tro på honom. Han skrev, “Drömmen fortsätter. Tacksam att meddela att jag fortsätter mitt äventyr i rött. @ScuderiaFerrari”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Funderar Ferrari på att ersätta Sainz med Alex Albon 2025?

Carlos Sainz var den enda icke-Red Bull-föraren som lyckades vinna 2023. Men Charles Leclerc överträffade honom i slutet av säsongen. Leclercs direkta tempo i kvalificeringen och hans förmåga att leverera även med undermåliga maskiner gör honom till en framstående i Formel 1.

Även om hans förmåga att samla poäng, utnyttja möjligheter och bibehålla konsistens positionerar spanjoren som en värdefull tillgång för laget, gör hans preferens för en radikalt annorlunda biluppställning jämfört med Leclerc det svårt för teamet att närma sig en viss utvecklingscykel för deras bilar. Det är här Alex Albon kommer in i bilden.

RYKTE

Carlos Sainz är fortfarande favoriten att behålla sin Ferrari-stol för 2025 och framåt.

Fred Vasseur är angelägen om att lägga till en förare med liknande stil som Leclerc, som tidigare ryktade Albon, men det finns press från spanska sponsorn Santander att förlänga Sainz. pic.twitter.com/r5aGxvq5zl

— Swervin³² (@Swervin32_) 30 november 2023

Albon har utmärkt sig i F1 sedan han återvände med Williams år 2022. Och även om Sainz kan vara en direkt snabbare förare än Albon (vilket kan diskuteras), presenterar Albons körstil, som liknar Leclercs, kända sedan sin tid som F2-lagkamrater, bättre teamdynamik för Ferrari. Det kommer också att hjälpa Ferrari att etablera en tydlig hierarki inom teamet, med Albon i stödrollen till Leclerc som vi har sett med parningar som Hamilton-Bottas och Verstappen-Perez.

LÄS MER: Charles Leclerc motsäger Carlos Sainz optimism samtidigt som han ser fram emot ett bättre 2024

Tror du att Ferrari kommer att satsa på en beprövad strategi, med Leclerc vid rodret med stöd av Alex Albon i den andra bilen? Dela dina insikter i kommentarerna nedan.

Inlägget Carlos Sainz kontrakt blir avstannat bland Charles Leclercs “dröm” fleråriga förnyelse med Ferrari dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär