Wednesday, February 28, 2024
HemTennisCarlos Alcarazs kusliga likhet med Roger Federer avslöjas i en insiktsfull tagning

Carlos Alcarazs kusliga likhet med Roger Federer avslöjas i en insiktsfull tagning

Carlos Alcaraz är på väg att bli en av de största spelarna i den här eran. Spanjoren har vunnit två grand slam och hjälpt honom att klättra till toppen av tabellen. När han uppnår en större plattform kommer jämförelser att springa iväg. Många ser honom som en annan Roger Federer, inklusive en tidigare tränare för schweiziska Maestro. Han avslöjade också varför han trodde att Alcaraz och Federer liknade varandra.

Amerikas favoritvideo idag

Världen jämför Alcaraz med Federer på grund av hans ständiga engagemang för att prestera på högsta nivå. Ytterligare ett bevis på det kom efter att Masters-säsongen slutade, och spanjoren kom närmare den schweiziska Maestro.

Likheten mellan Roger Federer och Carlos Alcaraz

Jose Higueras, en tidigare tränare för den 20-faldiga mästaren i grand slam, dök nyligen upp på Tennis Channel Inside-In-segmentet och pratade om tennisens tillstånd idag. Han fokuserade på Roger Federer under ett segment och fortsatte med att säga att Alcaraz besitter förmågor som liknar honom. Båda spelarna förlitar sig mycket på sina instinkter.

Higueras sa, “Jag tror att Alcaraz påminner mig lite om det också. De spelar av instinkt mycket mer än andra spelare, att man faktiskt kan strukturera mer, så det är en annan sak jag faktiskt lärt mig av honom.”

Higueras har tränat sådana som Michael Change, Jim Courier, Pete Sampras och till och med Todd Martin. Hans expertis inom tennis är lika stor som Rick Macci, vilket bara bidrar till att lägga mer vikt till hans ord.

Roger Federer och Pete Sampras tidigare spanska tränare belönades med prestigefyllt ATP-pris

Medan den legendariske tränaren pratar stort om Alcaraz och målar upp en stor framtid för honom, bevisar spanjoren själv att han är här för att stort eller åka hem.

Alcaraz kommer närmare några av de bästa spelarna i historien

Den unge spanjoren visade oss fantastiska prestationer i år. Hans ansträngningar hjälpte honom att tjäna många titlar och till och med skapa historia. Dessutom hjälpte hans segrar honom att komma närmare några av de största spelarna i historien. Efter Shanghai Masters noterade Alcaraz 25 segrar i Masters-turneringar under ett kalenderår.

Han har det sjätte högsta antalet vinster i Masters-turneringar på ett år. För närvarande leder Novak Djokovic numret med 39 vinster, ett rekord långt över Alcaraz. Men spanjoren har ännu inte tagit del av sin bästa ålder. Han visar en anmärkningsvärd potential och har en stor chans att kvittera och överträffa Djokerns siffror.

RELATED ARTICLES

Mest populär