Wednesday, February 28, 2024
HemTennisCarlos Alcarazs Australian Open-chanser bedömda som ATP-veteran drar New York parallellt för...

Carlos Alcarazs Australian Open-chanser bedömda som ATP-veteran drar New York parallellt för att avge en uppmuntrande dom

Den 20-årige spanska stigande stjärnan, Carlos Alcaraz, har bitterljuva minnen från säsongen 2023. Han var tvungen att dra sig ur Australian Open tidigare i år på grund av en hamstringsskada i höger ben. Men sedan gjorde Alcaraz comeback och vann 6 titlar, inklusive en Grand Slam-triumf i Wimbledon. Den nya säsongen är dock precis runt hörnet och fansen är ivriga att veta om hans chanser på AO den här gången.

Amerikas favoritvideo idag

Hittills har Carlos Alcaraz bara dykt upp två gånger på mega slam i ‘Land Down Under’. Först 2021, där han blev den yngsta deltagaren i herrsingeln, och dök sedan upp i AO 2022, som den yngsta världens nr.1. Det 49-åriga före detta proffset, Alex Corretja talade nyligen om chanserna för sin 20-åriga landsman i AO. Låt oss ta reda på vad han sa i sin intervju med Eurosport.

Tidigare nr.2 kastar ljus över chanserna för den nuvarande nr.2 i den första Grand Slam 2024

Australian Open startar den 14 till 28 januari. Så det är inte lång tid kvar innan det drar igång på Melbourne Park, och den unge spanjoren är redo att starta tennissäsongen med en skräll. Men innan dess visar Alex Corretja upp sin optimism eftersom han känner att AO passar Alcaraz personlighet och spelstil.

Han sa: “Jag tror att Australian Open passar honom perfekt. På grund av förhållandena, på grund av hur bollen studsar, för att det kan vara varmt, för att det finns ett nattpass som ger dig intrycket av att allt är spektakulärt. I likhet med sessionen i New York-natten…”

Efter att ha gett ut så många positiva tips, fortsatte Corretja, “Jag tror att om han kommer bra, med några förberedande matcher, kan han spela ett mycket bra Australian Open. Han kommer att vara exalterad efter att inte ha spelat förra året, med vetskapen om att han senast han spelade där slutade med att förlora “en mycket tät match.”

Corretja fortsatte sedan med att tillägga att Carlos Alcaraz har varit nummer 1 i världen tidigare, så han borde inte ta pressen att återvända till topplatsen. Istället ska han bara koncentrera sig på sin prestation och rankingen sköter sig själv. Men kan Alcaraz uppfylla förväntningarna även efter att ha drabbats av ett plötsligt bakslag?

Alcaraz drabbades av ett bakslag inför sitt första stora evenemang 2024

Carlos Alcaraz avslutade året som näst bäst i tabellen och 2390 poäng bakom Novak Djokovic. Spanjoren skulle nu vilja komma tillbaka på rätt spår nästa säsong, men innan dess kom en stor nyhet från hans läger. Alcaraz måste nu tävla i AO utan sin tränare, Juan Carlos Ferrero. Ferrero återhämtar sig för närvarande från en artroskopi på vänster knä och kommer att vara ur funktion till mars nästa år.

Den 43-årige spanska tränaren har varit en konstant för Alcaraz sedan 2019. Han har sett sina 6 ATP- och 2 Grand Slam-titlar triumfera från läktaren. Men mot bakgrund av de senaste händelserna kommer han nu att ersättas av Samuel López för närvarande. Genom att acceptera nuet kommer Carlos Alcaraz att försöka ge sitt bästa, och hans kommande face-off är bokstavligen mot de bästa.

Härnäst för Carlos Alcaraz är uppvisningsmatchen mot Novak Djokovic i Riyadh den 27 december. Eftersom världens nr.1 kommer att stöta sig med världsnr. 2 kommer fansen att få en glimt av det actionfyllda 2024. Kan Alcaraz slå Djokern och sätta tempot för resten av säsongen?

RELATED ARTICLES

Mest populär