Wednesday, February 28, 2024
HemNFL"Capable of Being a Smashmouth Team": Nick Saban bryter ner Michigan Challenge...

“Capable of Being a Smashmouth Team”: Nick Saban bryter ner Michigan Challenge i Rose Bowl-spektaklet

Spänning och förväntan ligger i luften när Rose Bowl närmar sig. Två av de högklassiga collegefotbollslagen ska mötas på nyårsdagen och omfattande förberedelser pågår. Men innan Alabama Crimson Tide nr 4 möter Michigan Wolverines nr 1 för semifinalspelet i CFP, avslöjar Bama HC Nick Saban sin oro över deras möte.

Amerikas favoritvideo idag

Jim Harbaughs Wolverines rankas som ett av de ledande collegefotbollsprogrammen inom försvaret. Men Alabama faller inte ur deras spel heller. Crimson Tide slutade den här säsongen 12-1, deras enda förlust kommer från Texas Longhorns, en av de fyra CFP-utmanarna. Så, vad är det för utmaning som Nick Saban pratar om?

Nick Saban avslöjar utmaningen Alabama kan möta mot Michigan

I en ny YouTube-video av ESPN slänger Nick Saban ut sina tankar om Michigan till Pat McAfee inför den kommande Rose Bowl. När den tidigare spelaren i NFL frågade honom hur han känner inför att behöva möta det fysiska fotbollslaget i Michigan, sa han: “Jag tror att de är mycket kapabla att vara ett smashmouth-lag, om de vill… Jag tror att när ett lag kan köra ett bollen på dig, det är lite av en hjälplös känsla när du inte har vapen där ute för att kunna stoppa det.”

Nick Saban är medveten om situationen de hamnar i när de möter en av landets främsta defensiva enheter. Michigan har flera tuffa spelare inklusive Mike Sainristil som bytte från wide receiver till cornerback. Den här matchen kommer att markera hans tredje raka slutspel. NFL Draft-analytiker Dane Brugler sa om Sainristil, “Med hans tuffhet skulle du aldrig gissa att han är en före detta mottagare.” Skulle Nick Sabans Crimson Tide klara sig bra mot de fysiska Michigan-spelarna?

Alabama vs Michigan – Vem har ett bättre försprång?

Enligt Pro Football Focus-rankingen leder Michigan över Alabama när det gäller totalbetyg med 95,5 respektive 94,6. Offensivt är Michigan fortfarande vinnaren med 90,2 jämfört med Alabamas 89,2. Men vi kan inte underskatta kompetensen hos Bamas startande QB Jalen Milroe som avslutade säsongen med 2 718 passningsyards och 35 touchdowns.

5 dagar före matchen delar Jim Harbaugh och Nick Saban rampljuset i Disneylands Rose Bowl Cavalcade

På försvarsfronten leder Michigan ännu en gång med 95,6 som ett av de bästa defensiva collegefotbollsprogrammen. Deras defensiva kraft sågs i deras spel mot Penn State när de besegrade dem med 24-16 och gjorde Drew Allar hjälplös med ett godkänt betyg på 51,4. Samtidigt tätar Crimson Tide-taggarna efter med 93,8.

RELATED ARTICLES

Mest populär