Saturday, December 9, 2023
HemeSportsCall of Duty-utvecklarna Activision gjorde det klart att deras spel inte kommer...

Call of Duty-utvecklarna Activision gjorde det klart att deras spel inte kommer på prenumerationstjänster om inte …

Utvecklarna av Call Of Duty, Activision, har gjort några rundor i nyhetsrubrikerna på senare tid på grund av deras potentiella fusionsavtal med Microsoft. Teknik- och informationsjätten Microsoft hade föreslagit ett förvärvsavtal med spelmarknadsledaren.

Brittiska tillsynsmyndigheter och konkurrenter, inklusive Sony, kritiserade denna affär. Vid tidpunkten för att skriva denna artikel är denna förvärvsaffär fortfarande under utredning av CMA. Många tror på en möjlighet där Microsofts Xbox förvärvar Activision och begränsar spel som Call of Duty till sin konsol.

Det konkurrenskraftiga ekosystemet kan skadas allvarligt. Men det stoppar inte Microsofts tillvägagångssätt till CMA, för att få den här affären att hända inom en snar framtid. I ett nyligen 111-sidigt svarsbrev till brittiska tillsynsmyndigheter har Microsoft avslöjat en del intressant information om Activisions åsikt om deras speldistribution.

Framtiden för Call of Duty och andra Activision-spel på prenumerationstjänster

I brevet har det avslöjats att Activision inte kommer att släppa sina spel på några prenumerationstjänster om inte Microsoft-fusionen går igenom. Activision har redan ett redan existerande kontrakt med Sony som stipulerade att Activision inte kunde släppa Call of Duty på Game Pass under ett visst antal år. Detta klargjordes också när Phil Spencer själv hänvisade till att Microsoft avser att respektera de befintliga avtalen vid förvärvet.

DYK DYPARE

I svarsbrevet till tillsynsmyndigheterna finns det ett citat som säger: “Activions ordinarie interna affärsdokument, såväl som de edsvurna vittnesmålen från dess chefer, har klargjort att det inte finns några planer på att göra det i framtiden utan fusionen. . Activision är oroad över att deltagande i prenumerationstjänster kan påverka dess (REDAKTERADE) och skulle leda till varumärkesutspädning och kannibalisering av köp-till-spel-försäljning (särskilt av nya utgåvor). Detta återspeglar Activisions uppfattning att även om abonnemangsaffärsmodellen skulle växa, kommer (REDAKTERAD). Detta har varit ett grundläggande hinder för publicister att mer allmänt gå med på att placera sitt innehåll på prenumerationstjänster, en hållning som inte kommer att förändras i framtiden.”

Kommer Activision någonsin att släppa spel på prenumerationstjänster?

Det är svårt att säga om det kommer att finnas en tid i framtiden då Call of Duty kommer att finnas tillgängligt i flerspelsabonnemangstjänsterna. Men det är väldigt tydligt varför de vägrar att släppa sina spel på prenumerationer som Game Pass på dag 1. Eftersom serien drar fördel av både helspelssläpp och köp i spelet.

Så att begränsa hela spelutgåvorna kan allvarligt påverka Call of Duty-intäkterna; Som referens tjänade Modern Warfare 2 över 1 miljard dollar på 10 dagar enbart från försäljning av hela spelet på alla plattformar. Det har också bekräftats att Activision inte är ute efter att göra egna prenumerationstjänster som Ubisoft+ eller EA Play.

SE DETTA NU- Topp 5 Xbox-exklusiva titelsläpp som fans inte får missa

RELATED ARTICLES

Mest populär