Saturday, December 2, 2023
HemeSportsCall of Duty tummar närmare Microsoft när Activision-affären får ett massivt skott...

Call of Duty tummar närmare Microsoft när Activision-affären får ett massivt skott i armen

Medan Microsoft ständigt arbetar med att försegla affären med Call of Duty-utgivaren Activision, lämnar Sony ingen chans att förhindra att det händer. Det verkar dock som att Xbox-tillverkaren nu har fått ett försprång gentemot PlayStation-jätten, efter en ny fas av osäkerhet.

Microsofts föreslagna förvärv av Activision har nu godkänts i ett annat land. Ja, det är den stora uppdateringen som ger ett leende på läpparna på dem som stödjer den enorma affären på 68,7 miljarder dollar.

Microsofts avtal med Call of Duty-utgivaren Activision godkänns “villkorslöst” i Serbien

Som rapporterats av VGC har den ambitiösa, rekordstora fusionen “godkänts villkorslöst” i Serbien. Det senare har nu blivit det tredje landet som godkänner det föreslagna förvärvet, efter Brasilien och Saudiarabien.

Medan affären fortfarande granskas av olika länders byråer, måste cheferna på Microsoft känna sig lättade just nu efter att Serbien gett dem den gröna signalen. Med andra ord kommer Call of Duty nu närmare Xbox-tillverkaren. Det är redan känt att efter det massiva förvärvet kommer alla de stora IP-adresserna för Activision Blizzard att flytta under Microsofts tak.

Det innebär att Phil Spencer kommer att vara chef för allt Call of Duty, såväl som andra populära franchises som Crash Bandicoot, World of Warcraft, Diablo, Starcraft och mer.

DYK DYPARE

Å andra sidan är PlayStation-jätten Sony fortfarande hoppfull om att det finns chanser att den här affären avvisas av andra byråer. Under de senaste månaderna har företaget försökt få det att hända. Till exempel, i uttalanden till CMA (Competition and Markets Authority), hävdade Sony att om detta förvärv går igenom kommer Microsoft att skjuta upp priserna på deras hårdvara, mjukvara och prenumerationstjänster.

Dessutom påstod Sony nyligen att Microsoft försöker förvandla det till Nintendo genom att ta bort en IP som CoD och inte låta den tävla i action-shooter-utrymmet. Det ska bli intressant att se hur hela denna situation kommer att se ut under de kommande månaderna. Eftersom affären ännu inte är helt klar av de återstående byråerna som för närvarande granskar den.

Vad är dina tankar om de senaste nyheterna om att det föreslagna förvärvet godkänns i Serbien? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär