Activision måste göra några större förbättringar i sitt anti-fusksystem före lanseringen av Call of Duty Black Ops Cold War. Spelets beta har redan haft hackare i flerspelarlobbyer, och om problemet överförs i lanseringsutgåvan kan det bara visa sig vara spelets ångring.

YouTube-kanalen TheGamingRevolution, populär för sitt Call of Duty-innehåll, pratade om frågan i ett nytt avsnitt:

LÄS OCH– Call of Duty: Ny händelse retar kartan över kriget i War War

Black Ops-krigshackar är lättillgängliga online

Till TheGamingRevolutions överraskning publicerar vissa hackare sitt spel på plattformar som YouTube. De har också kopplat hackarna i sina videobeskrivningar, vilket gör dem lättillgängliga för alla. För att undvika rapporter och förbud har dessa spelare också dolt sina Activision-ID.

Det är svårare att hacka på en konsol, och som ett resultat är maximalt hackare PC-användare. Icke desto mindre är hacking fortfarande framträdande i konsoler, men det finns inga Black Ops-konsolhackare att se ännu.

Hackning över flera plattformar är ett större problem nu eftersom den nya CoD-titeln stöder korsspel. Om PC-hackare skräppostar lobbyn kan konsolspelare tvingas stänga av korsspel från sina spel.

Call of Duty: Black Ops Cold War kan misslyckas på grund av ett ineffektivt system

Liknande problem i Call of Duty Modern Warfare och Warzone

Activisions ineffektiva anti-cheat-system är inte en ny fråga för Call of Duty-spelare runt om i världen. Även i nuvarande titlar, Modern Warfare och Warzone, har spelare ställts inför flera problem som ID-stöld. Som ett svar gjorde Activision det minsta möjliga med att införa tvåstegsautentisering för användarkonton. Spelare måste verifiera sina telefonnummer innan de skapar ett nytt konto, och detta minskar möjligheten att hackare skapar flera nya konton något.

Men striden är mot professionella hackare som enkelt kan skapa nya konton med bortkastningsnummer och andra metoder. Activision är också ett stort företag och det bör stämma varje hack-säljande företag som dyker upp. Utan avskräckande kan Activision inte förvänta sig en stadig nedgång i sådana oärliga metoder i sina spel.

Activision har rätt att förbjuda spelare utan att ange skäl. Man kan fråga sig varför skulle Activision förbjuda sina lojala spelare? Tyvärr förläggarens felaktigt anti-fusk ibland förbjuder icke-hackare, och den här rätten sparar företaget från eventuella problem.

Call of Duty är inte ens ett svårt spel att bemästra, och det är ingen mening att hacka i en beta. Men hackare är aldrig riktiga spelare. De nya Call of Duty-titlarna släpps i november och fans hoppas att hackare inte förstör spelet som de till stor del har gjort med Warzone. Den enda lösningen på problemet är att Activision förstärker sin säkerhet och anti-fusk för spelet.

LÄS OCH– “I’m not a fan” – Shroud on new game mode in CoD Cold War beta