Wednesday, February 28, 2024
HemNFLCaleb Williams klättrar över Jayden Daniels i NFL Scouting Director's Rankings trots...

Caleb Williams klättrar över Jayden Daniels i NFL Scouting Director’s Rankings trots Heisman-resultat

I vecka 10 bevittnade collegefotbollens värld ett ögonblick som aldrig förr. Heisman-mästaren 2022, som precis var på väg att sätta historien genom att sträva efter att bli Heisman-vinnaren för andra gången, bröt ihop på sidlinjen. Washington misshandlade trojanerna brutalt med ett enormt gap på 10 poäng, men Caleb Williams snyftande i sin mammas famn efter förlusten vecka 10 var mer chockerande för publiken.

Jayden Daniles tog hem Heisman-trofén den här säsongen. Det är dock Caleb Williams som beräknas vara den potentiella nr 1-valet i 2024 års NFL-draft. Efter att han deklarerade sin kandidatur i 2024 års NFL-draft via Instagram på måndagen, strömmar förutsägelser från hela världen in om vilket lag som skulle säkra Williams. Säkert att säga, vilket lag än skulle landa en ovärderlig tillgång. Marc Ross, mångårig NFL-scoutingchef, bekräftar faktum. “Jag älskar Jayden Daniels. Han är min nr 2 kille (bakom Caleb Williams). Han har så mycket moxy och balans och spelskap över sig att han skulle vara min kille.”

Pratade med NFLs mångårige scoutingchef Marc Ross om #LSU:s Jayden Daniels idag:

“Jag älskar Jayden Daniels. Han är min nr 2 kille (bakom Caleb Williams). Han har så mycket moxy och balans och spelskap över sig att han skulle vara min kille.”

— Grant Paulsen (@granthpaulsen) 25 januari 2024

Trots att Daniels var Heisman-vinnaren och hade samlat på sig fler imponerande siffror än Williams, fick han plats nummer två på Rosss lista. ESPN:s Pete Thamel har det perfekta svaret för det. “Debatten kring Williams i scoutkretsar handlar inte om huruvida han är nummer 1 i utkastet, utan snarare om han är en prospekt av typ en gång per årtionde eller en generationstyp.”

Lag som Commanders är enligt uppgift “mycket intresserade” av Caleb Williams. Som en QB projiceras Williams som nummer 1-valet, följt av Drake Maye som det projicerade nummer 2-valet. Heisman-mästaren Jayden Daniels, å andra sidan, förutspås bli ett andra val, enligt Mel Kiper. Tja, när man tittar på Caleb Williams scoutingrapport, är det säkert att säga att de lag som vill stärka sin QB-position skulle behålla honom som högsta preferens.

Caleb Williams scoutingrapport

Williams kommando över sin arm, från att omfatta olika vinklar, till att ge den perfekta snurran, QB har bemästrat färdigheten. Det, i kombination med hans noggrannhet över hela fältet, gör honom till en läskig passare. Även om hans hastighet inte är riktigt densamma som Josh Allen eller Justin Herbert, vet han bollen, oavsett om den är omgiven eller i rörelse, han levererar ett rent drag.

LÄS OCKSÅ: “He’s the Peyton Manning to Tom Brady”: Josh Allen snappade tillbaka till verkligheten när Patrick Mahomes bryter internet efter enorm vinst

Hans 6’1″ ram kan vara en utmaning för hans position, men hans vision och tålamod under playmaking gör honom till en juvel i USC:s anfall. Det bästa med honom är hans flexibilitet. QB är en ryckig rörelse, efter att ha tränat sin bål väl. Med den polering som NFL har att erbjuda är Williams ett hot för framtiden.

Inlägget Caleb Williams klättrar över Jayden Daniels i NFL Scouting Director’s Rankings Trots Heisman-resultat dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär