Friday, December 8, 2023
HemBasketballCaitlin Clarks höga ögonblick i karriären blir bitterljuv trots respekt från Iowa-legenden

Caitlin Clarks höga ögonblick i karriären blir bitterljuv trots respekt från Iowa-legenden

Caitlin Clark blev nyligen den senaste ledande målskytten genom tiderna som visar upp sin obestridliga talang och engagemang för sporten. Men när rampljuset lyste starkt på Iowas superstjärnas anmärkningsvärda prestation, blev framgångens sötma sur när hennes lag förlorade mot Kansas. Nederlaget tillförde ett lager av komplexitet till hennes resa.

I torsdagens Iowa Hawkeyes vs. Kansas Wildcats matchup såg National Player of the Years prestation ironisk ut, med #2 Iowa som slutligen föll mot Kansas State med 65-58. Dessutom verkade Clark vara på väg att göra ännu en skiva. Men inte för det bättre. Det var första gången i karriären som hon missade 20 eller fler skott i en match.

Inte Caitlin Clarks spel

Clark-gnistan saknades uppenbarligen eftersom hon bara fick 24 poäng (skott 9 av 32 från fältet och 2 av 16 på avstånd) i den förlorade saken. Dessutom gjorde hon sitt första 3-poängsskott i matchen med bara 1 minut kvar av den andra kvarten.

Med det rådande försvaret av Wildcats spårade alla ansträngningar från Hawkeyes ur. Uppenbarligen kastade Wildcats “vågor av spelare på Caitlin”, enligt Kansas huvudtränare Jeff Mittie.

Förspelsandan kom därför inte igenom eftersom Clarks prestation såg ironisk ut, med Iowa som slutligen föll till Kansas State vid 65-58.

Förstärkt med höga förhoppningar förspel

I förspelsintervjun såg den nyaste ledande målskytten genom tiderna ut att vara upprymd av positivitet för att gå direkt mot Wildcats. Clark, som angav det speciella meddelandet från Megan Gustafson, sa: “Ja, det var superspeciellt och Megan nådde ut till mig kvällen innan och sa bara till mig kvällen innan och sa bara att du vet att du förtjänar det, ta det, och Megans en av de människor som verkligen betyder att hon vill det bästa för alla.”

När hon utvecklade de faktorer som bidrar till denna prestation, sa hon, “Jag tror att det största är att tränaren Bluder har låtit mig vara mig själv ända sedan jag klev på campus och jag har haft turen att ha riktigt bra lagkamrater och spela en mycket basket efter säsongen som verkligen hjälper också och du vet att jag bara har haft turen och förhoppningsvis kan jag få många fler poäng för det här programmet i år och definitivt ett speciellt ögonblick för mig och mitt lag.”

När hon vägde in sitt lags framsteg mot Kansas, sa Caitlin: “Jag tror att bara det hårda arbete vi lagt ner under lågsäsongen förstod vi att vårt lag kommer att se mycket annorlunda ut än det gjorde förra året och det är så det borde vara, du vet att vi kan vara annorlunda um och jag tror att det nästan är bättre för oss på ett sätt som folk inte riktigt vet vad de kan förvänta sig varje gång vi tar ordet.”

Men det var en sån där dag då det inte var meningen. Sagt och gjort, Clark och Co. måste titta på deras nästa möte nu för att få lite tillbaka.

RELATED ARTICLES

Mest populär