Thursday, November 30, 2023
HemGolf"Bulls**t": Frispråkig Martina Navratilova reagerade i avsky med ett meddelande på sex...

“Bulls**t”: Frispråkig Martina Navratilova reagerade i avsky med ett meddelande på sex ord innan LIV Golfs invigningsevenemang

Martina Navratilova är en av de största spelarna inom tennis. Efter att ha gått i pension som idrottare efter att ha vunnit mixeddubbel vid US Open 2006, har hon ägnat sin tid som social aktivist. Hon höjer ofta sin röst mot sociala frågor som ojämlikhet. Därför, när Greg Norman började LIV Golf Invitational Serieshon var en av de första som protesterade mot det.

Tennislegenden Martina Navratilova stöder inte LIV Golf Invitational Series

LIV Series höll sitt invigningsevenemang på Centurion Club i London den 9 till 11 juni. Redan innan det startade gick spelarna med i ligan, inklusive 6-faldiga major-mästare Phil Mickelsonhar sagt att den nya serien kommer att “växa spelet.”

Däremot karriären Grand Slam-vinnande Martina Navratilova stödde det inte. “Skäms så många”, skrev Navratilova på sin Twitter. “Bespara mig den Det är bra för golf BULLSHIT!!!”

Skäms på många av dem. Bespara mig Det är bra för golf BULLSHIT!!! https://t.co/ozk98qcqAG

— Martina Navratilova (@Martina) 7 juni 2022

Sedan starten har LIV-serien inte fått något annat än hat. Det var främst på grund av dess allians med Saudiarabiens suveräna förmögenhetsfond, Public Investment Fund (PIF).

Rapporter tyder på att PIF:s delstatsregering har varit inblandad i brott mot mänskliga rättigheter. Därför, när en reporter delade bilden av fyra LIV-golfare, bl.a Dustin Johnson och Louis Oosthuizenvid pressmötet inför det inledande ligaevenemanget, twittrade Navratilova det.

Noterbart var att det inte var första gången Navratilova hade sagt sitt. Hon var en av få som talade emot legendaren Andre AgassiSteffi Grafs romantik. “Det är ett mycket osannolikt par,” sa hon om deras förhållande.

Den före detta tennisstjärnan var heller aldrig rädd för att prata om vad hon tycker är fel i sporten. Hon hade en gång sagt det här om att träna unga spelare, “Jag måste ta itu med spelaren, inte mamman eller pappan,” fortsatte hon, “det är inte en situation som skulle fungera för mig.”

När kommer den Saudi-stödda ligan att ha sin nästa säsong?

LIV Golf Invitational Series avslutade sin säsong 2022 med det sista lagevenemanget på Trump Doral GC i Miami den sista veckan i oktober. Och enligt deras officiella hemsida kommer Normans besättning att ha sitt första evenemang för säsongen 2023 på The Grange Golf Club i Adelaide, Australien.

Den australiensiska födda Cameron SmithJohnson och Mickelson kommer att vara där för att starta sitt första evenemang från 21 till 23 april 2023.

Tror du att LIV-serien kommer att få mer stöd och framgång 2023?

RELATED ARTICLES

Mest populär