Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARBubba Wallace visar spänning för tidigare Toyota-förares senaste drag

Bubba Wallace visar spänning för tidigare Toyota-förares senaste drag

Aspirerande NASCAR-förare, Stefan Parsons meddelade idag att han kommer att köra ett partiellt schema med Henderson Motorsports i 2024 Craftsman Truck Series. 25-åringen blir mannen bakom ratten i Chevrolet Silverado nr 75. När tillkännagivandet gjordes officiellt på X, hyllades den unge racerföraren online av fansen. Det som dock stack ut var Bubba Wallaces meddelande till den unga föraren på väg.

Amerikas favoritvideo idag

Wallace som svar på sitt inlägg på X blev upprymd och skrev: “Hell Yeah, Nice!!” Till vilket Parsons svarade: “Tack sir “. Wallace har ett rykte om att vara allestädes närvarande på sociala medier och så var fallet med Parsons tillkännagivande. Han har dock också varit upptagen med sina förberedelser inför den kommande säsongen med sina lagkamrater.

Bubba Wallace ska ha Daytona-action innan cupserien öppnar

Parsons är känd för att vara en hårt arbetande racerbilsförare men han har letat efter den där möjligheten som gör det hela värt besväret. På baksidan av sitt hårda arbete och passion för racing har 25-åringen nu en deltid men fortfarande enorm möjlighet med Henderson Motorsports med Food Country USA som hans sponsor. Bubba Wallace vet ett och annat om att få ett genombrott och därför när den unge racerföraren tillkännagav X var han snabb med att skicka ut sina lyckönskningar och uppmuntrande ord i typisk Bubba Wallace-stil.

Förutom att vara aktiv online har Bubba Wallace fokuserat på sina förberedelser inför starten av cupserien 2024. 30-åringen kommer att tävla i Michelin Pilot Challenge den 26 januari på Daytona. Han kommer att samarbeta med John Hunter Nemechek och Corey Heim, trion av Toyota-racerförare som kommer att styra Smooge Racings Toyota GR Supra GT4 EVO för det fyra timmar långa uthållighetsloppet.

Det här blir första gången som alla tre förarna provar nya sportbilar. Med fyra NASCAR-lopp den här säsongen planerade att vara på vägbanor, kommer löprundor bakom ratten i sportbilen att förbereda dem för de kommande testerna. Vanligtvis avviker NASCAR-förare från att tävla på olika banor och serier, men det har skett en förändring i denna trend med Kyle Larson i spetsen.

Bubba Wallaces insider delar sin upprymdhet när NASCAR lättar på sina regler för spottarna

Parsons har nu ett schema för att bevisa sitt värde och fortsätta sitt familjearv. Kanske skulle en vinst i lastbilsserien vara ett bra sätt att fira sin fars karriär.

När Stefan Parsons hedrade sin far Phil Parsons Talladega-vinst

Redan 2022 tävlade Stefan under BJ McLeod Motorsports i Xfinity-serien när han hyllade sin far Phil Parsons. När han kom ihåg sin gamle man Phils vinst i NASCAR Cup den 1 maj 1998, i Talladega, körde Stefan No.99 SOKAL/Circle B Diecast Chevrolet som hade färgscheman från sin fars Talladega Win.

Stefan Parsons har tävlat i 65 NASCAR National Series-evenemang under hela sin karriär. Den unge föraren har 11 starter i Craftsman Truck Series, inklusive de tre han hade säsongen 2023. Även om han kommer att hoppas kunna förbättra sin karriärs bästa placering på 17:e plats som kom tillbaka 2018 i Bristol.

Med ett nytt team kommer Parsons att hoppas på att få mer varvtid och fler racingmöjligheter för att visa upp sin sanna karaktär och färdigheter. Ett positivt resultat kan leda till att en större dörr öppnas för Stefan Parsons, och kanske kan ett heltidsschema ligga inom hans räckhåll. Tills vidare kommer han att bli uppmuntrad av önskemålen från en Cup Series-stjärna i Bubba Wallace.

RELATED ARTICLES

Mest populär