Wednesday, February 21, 2024
Hem23XI RacingBubba Wallace avslöjar hur Toyota orkestrerade sitt Rolex Daytona 24-utseende

Bubba Wallace avslöjar hur Toyota orkestrerade sitt Rolex Daytona 24-utseende

Trots karriärens bästa avslutning på bästa P10-avslutning under cupserien 2023, Bubba Wallace visste att han behövde förbättra sina brister inför 2024. 30-åringen har varit självkritisk om sina gråzoner på vissa racerbanor och för att ta itu med dem tog han nödvändiga initiativ. För de som fortfarande undrar, det var vägbanorna som Wallace identifierade som sitt svaga område och försöker arbeta med dem.

Wallace är under TRD-partnerskapet och han var inte blyg för att be om hjälp från dem för att övervinna sina hinder. Intressant nog ställde Toyota upp honom tillsammans med John Hunter Nemechek och Corey Heim för att tävla på Michelin Pilot Challenge – ett fyra timmar långt evenemang som föregår Rolex 24 Hours of Daytona-evenemanget. Wallace plockade av lagren av hur han hamnade på Daytona och delade med sig av detaljerna om hur Toyota hittade ett botemedel mot sina problem angående tävlingar på vägbanan.

Toyota tog sig an Wallace efter en möjlighet han letade efter

De 23XI No.23 var i glödhet form under hela sin genombrottssäsong. Trots att han inte vunnit något av loppen tog sig Wallace till slutspelet baserat på poäng han samlat på sig under grundserien. Det fanns dock brister på vägbanan som föraren själv var medveten om. Genom att göra det bästa av sitt partnerskap med Toyota Racing fick han ett bra tillfälle i racing vid IMSA Michelin Pilot Challenge på Daytona.

I en intervju med GoPRN Live förklarade Bubba Wallace hur Toyota planerade sitt inslag vid det mega Daytona-evenemanget, han sa: “Så vi gör Roar och vi kör Michelin Pilot Challenge före Rolex. Bara för att få lite plats på vägbanan och för att bli bättre på vägkurser. Jag tog verkligen ett initiativ efter Indy där jag kvalificerade mig som 18:e och red 18:a hela dagen… Jag sms:ade till Toyota, många high-ups och jag tänkte “Hej, jag behöver hjälp.”

“Och det råkade bara vara så att vi blev bättre i Watkins Glen and the Roval och de kom till mig efter säsongen och de tycker att här finns en möjlighet att bli bättre och jag är som att jag är med så det” ska bli kul”. Trion Wallace, Nemecheck och Corey Heim gick in i evenemanget utan förväntningar och lyckades en P27-avslutning när de körde Toyota GR Supra GT4 EVO på Daytona International Speedway.

Läs mer: Kommer NASCAR att dra nytta av att dela Chicago Street Course med Formel 1?

Samtidigt förklarade 30-åringen också hur svårt det är för honom och hans lag att fortsätta säsongen 2023 in i 2024 samtidigt som de satsar hårt.

23XI-föraren förstår vad som krävs för att vara ett vinnande NASCAR-team

Att vinna kommer alltid till en kostnad och mästerskapsvinnande förare vet hur mycket tid och arbete som måste läggas ner. Racing är ett hantverk som behöver fulländas, särskilt för någon som Wallace, som är grov i kanterna. Att upprepa de imponerande uppvisningarna av säsongen 2023 kommer att krävas. Wallace och hans team är dock väl förberedda för det åtagandet.

Wallace förklarade tankeprocessen för den kommande säsongen och fortsatte: “Väldigt exalterad över att få börja detta år. Även om jag sa det förra året, detta var den sista lågsäsongen var första gången, jag är som, “Man, det finns ingen lågsäsong.” Så nu börjar det gå i spiral igen som man, det är kortare. Jag tror att bara ha en annan syn på att börja säsongen rätt… För oss handlar det om att ta ett djupt andetag och ha kul från början. Vi vet att hastigheten är där och bara exekvera, försök att inte göra misstag som tar oss ur de avslut vi förtjänar.”

Med NASCAR Cup-serien på väg så nära, kommer det att bli en intressant klocka att se hur väl Bubba Wallace har arbetat med sina svagheter på vägbanan från förra säsongen.

Inlägget Bubba Wallace avslöjar hur Toyota orkestrerade sitt Rolex Daytona 24-utseende dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär