Tuesday, February 27, 2024
HemNBA"Broke My Heart": Bulls HC kämpade för att sprida förödande nyheter till...

“Broke My Heart”: Bulls HC kämpade för att sprida förödande nyheter till Jason Williams

Udonis Haslem och hans tidigare lagkamrat Mike Millers podcast är igång! Lagkamraterna från Gators och Miami Heat bjöd in sin tidigare NCAA-tränare att dela med sig av några intressanta historier från sin tid tillbaka i Florida. Oundvikligen diskuterade de sina berättelser från college där UD och Miller spelade under den nu Bulls Head Coach. Intressant nog avslöjade historien en djup koppling mellan Billy Donovan och Jason Williams.

Amerikas favoritvideo idag

Som historien går, var Donovan assistent i Kentucky när han upptäckte “White Chocolate”. Trots många försök att landa den unga guarden, fick assisterande tränaren till slut försöka hitta en annan stjärna. Bulls Head Coach avslöjade, “Jag försöker rekrytera Jason Kidd när jag är i Kentucky och hur som helst, jag måste ringa det här telefonsamtalet till Jason Williams och säga, ‘Jason, lyssna, vi går liksom i en annan riktning”. Och det krossade mitt hjärta, eftersom han och jag hade kommit nära och haft en riktigt nära relation under den tiden.”

Men Jason Williams var stenhård. Han skulle gå hur som helst för att spela med Chicago Bulls huvudtränare. Donovan delade, “Jag hade ett teammöte … Så när jag gick väntade han utanför på mig och han tog tag i mig och sa: ‘Jag vill följa med dig’… Så det slutade med att han kom till Florida.”

“White Chocolate” började sin kollegiala karriär på Providence College innan han flyttade till Marshall University, där Billy Donovan hade sitt första huvudtränarjobb. Under deras tvååriga anställning hos Marshall bröt Williams ut och tackade nej till flera stipendieerbjudanden om att stanna kvar hos Donovan i West Virginia.

Men 1996 skulle Billy Donovan skriva på som huvudtränare för Florida Gators. Och visst skulle Jason Williams följa sin tränare till Florida. Idag har Jason Williams Gators rekord för flest assist i en enda match (17). Det är dock otroligt att tänka på hur olika saker kunde ha varit.

Hur upptäckte tränaren Billy Donovan Jason Williams?

Coach Donovan har hittat talanger över hela Amerika. Innan Udonis Haslem hade han handplockat “White Chocolate” under sin tid som assisterande för Kentuckys HC Rick Pitino. Donovan delade i podcasten, “När jag var assisterande tränare i Kentucky hade jag fått ett samtal från en tränare i West Virginia, som berättade om Jason Williams. Och jag bjöd in honom till Kentuckys basketläger.”

Som vi vet skulle Kentucky i slutändan jaga en annan Jason (Kidd), men Donovan skulle aldrig glömma Jason Williams skicklighet och uthållighet. “Jason och jag utvecklade verkligen en fantastisk relation och vi hade verkligen ett behov av att ta in som en startpunkt. Jason var förmodligen 6’1, 155 pund genomblöt…När jag åkte till Marshall följde han med mig”, avslöjade 2x NCAA-mästaren.

“Vit choklad” som point guard var helt enkelt otrolig att se. Han körde roliga och underhållande pjäser som gjorde honom till en stjärna i sina egna rättigheter under sin tid i ligan. Än idag kan du se några kalla redigeringar av Williams spelande på sociala medier. Faktum är att Kevin Garnett sågs dela en av Williams samlingar för bara en månad sedan!

Nåväl, nu vet vi och fansen kommer att vara tacksamma mot Billy Donovan för att han hittat sådana talanger. Vad tycker du om berättelsen ovan? Dela din åsikt i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär