Tuesday, February 27, 2024
HemBrock PurdyBrock Purdys föräldrar: Vilka är Shawn och Carrie Purdy? Berättelsen om...

Brock Purdys föräldrar: Vilka är Shawn och Carrie Purdy? Berättelsen om far och son bakom tröjan nr 13

Brock Purdys livshändelser är väl lämpade för ett filmmanus. Från att ha blivit utvald som “Mr. Irrelevant” vid det sista valet av 2022 års NFL-utkast för att höra hans namn skanderas av fans på stadion, hans historia är inget mindre än en saga. Det är därför hans fans, team, hela familjen, och särskilt hans föräldrar, Shawn Purdy och Carrie Purdy, är superstolta över quarterbacken.

Purdys resa började med San Francisco 49ers 2022. Det året slutade dock illa, då han slet sin högra UCL i 2023 års NFC Championship Game mot Philadelphia Eagles. Sedan dess har han råkat ut för motreaktioner, och även om han ledde sitt lag till Super Bowl LVIII den här gången verkar kritiken inte ta slut snart. Men människorna som känner honom och tror på hans spel är stolta över Purdy. Bland dessa välvilliga finns hans föräldrar.

Vilka är Brock Purdys föräldrar?

Brock Purdys föräldrar, Shawn Purdy och Carrie Purdy, har funnits där för honom sedan starten, från att se honom spela fotboll för första gången till att nu styra ligan bland de bästa quarterbackarna. Även om Shawn kommer från Florida och Carrie från Kalifornien, bestämde sig paret för att bygga sin familj i Phoenix. För närvarande driver de sin egen poolverksamhet: Fantastic Spa Outlet.

Shawn, en högerhänt pitcher som draftades av Pittsburgh Pirates 1987, var en MLB-spelare i åtta säsonger. Han spelade för olika lag under hela sin karriär och gjorde betydande bidrag, “startade 70 och sparade 40 matcher.” Familjens koppling till starka atletiska program i området blev en välsignelse för Brock och spelade en avgörande roll i Brocks snabba uppstigning i fotbollskarriären.

Paret Purdy har tre begåvade barn: deras äldsta dotter, Whittney, spelade softball vid Southeastern University, medan Brock och Chubba, mellan- respektive yngsta sönerna, båda är fotbollsspelare. Chubba fungerar för närvarande som quarterback för University of Nebraska.

Läs mer: NFL i siffror: Kan Taylor Swift och Eminem hjälpa ligan att slå Super Bowl LVII:s tittarrekord på 115,1 miljoner?

Under de flesta av 49ers matcher kommer Brocks stolta familj för att heja på Purdy, som bär tröja nr 13 för att hedra sin pappa och sin favoritidrottare.

Vad är hemligheten bakom Brock Purdys val av tröja nr 13?

Det finns en känslosam och stolt historia bakom Brock Purdys val av tröjnummer. Även om Purdy för närvarande är med 49ers, växte idrottaren upp med en fans kärlek till Miami Dolphins på grund av sin far, Shawn Purdy. Shawn har länge varit ett fan av Phins, och det var den 27 december 1999, när Miami, ledd av Dan Marino, spelade, som Brock föddes.

Fadern och sonen tittade ofta på Hall of Famer Marinos bästa period i ligan för att förbättra Purdys spel. Efter att ha kommit in i ligan senare valde Purdy tröjan nummer 13, samma som Marino, för att hedra HOF-atleten och hans far. Intressant nog fanns det en tid då Brock träffade Marino personligen i en speciell intervju via NFL. Han delade humoristiskt med sin fars favoritskämt: “Min pappa sa alltid att jag fick se dig spela dagen jag föddes.”

Purdys pappa har ingjutit honom kärleken och skickligheten i fotboll, men hans mamma tar den energi som Purdy visar på planen. En gång, i en intervju, sa NFL-atleten: “Hon ger familjen energi, så jag tror att jag definitivt får den typen av egenskap från henne.”

Inlägget Brock Purdy Parents: Who Are Shawn and Carrie Purdy? The Father-Son Story Behind No. 13 Jersey dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär