Wednesday, February 1, 2023
HemBasketballBrittney Griners Prisoner Swap fångade på kamera när WNBA-stjärnan tog sig tillbaka...

Brittney Griners Prisoner Swap fångade på kamera när WNBA-stjärnan tog sig tillbaka till USA

WNBA-stjärnan Brittney Griner är äntligen på väg hem efter rapporter som bekräftat att Ryssland accepterat ett fångbytesavtal med USA. Griner hade suttit fängslad sedan februari och släpptes slutligen, och hon sågs nyligen på väg tillbaka hem. Kameror fångade också en glimt av fångbytet som ägde rum när Griner tog sig tillbaka till USA.

Den åttafaldiga All-Star fängslades på en flygplats i Moskva i februari, bara några dagar innan den ryska invasionen av Ukraina började. Hon ställdes senare inför rätta för narkotikainnehav, befanns skyldig och dömdes därefter till nio års fängelse. Förhandlingar pågick mellan de två länderna, men det gjordes små framsteg tills nyligen.

Dessutom var det några goda nyheter för Griner och hennes familj som USA:s president Joe Biden bekräftad att Griner var på väg hem. Enligt rapporter byttes Griner ut mot en dömd rysk vapenhandlare, Victor Bout, som suttit fängslad i USA hittills.

Kameran fångar Brittney Griner och Victor Bouts fångbyte

Bouts namn hade länge varit kopplat till fångbytesaffären och efter att Ryssland gick med på affären skickades de två till Förenade Arabemiraten, där utbytet ägde rum.

Kameror kunde få en glimt av de två korsande vägarna med varandra, medan tjänstemän från båda sidor var närvarande för att möta dem båda. Sedan korsade både Griner och Bout varandra och gick skilda vägar.

Griner återkommer efter över nio månader

Ända sedan hennes arrestering har Griners fans, kamrater, familj och sportkändisar krävt att hon ska släppas. De sätter regeringen i rampljuset och kräver att de vidtar åtgärder. Till slut erbjöd den amerikanska regeringen ett program för att byta fångar efter att Griner officiellt utsetts till fånge i en rysk domstol efter att hon dömts ut.

DYK DYPARE

Brittney Griner och Viktor Bout korsade vägar på en flygplats i Förenade Arabemiraten timmarna efter att USA och Ryssland kommit överens om ett fångbyte … och ögonblicket fångades på video. https://t.co/HTErzK0xrT

— TMZ (@TMZ) 8 december 2022

Trots att erbjudandet gjordes för månader sedan, hade det varit få uppdateringar om några samtal. Under samma tid förlorade Brittney Griner sin överklagandedom, och hon skickades till en av Rysslands många straffkolonier, som enligt uppgift var känd för sina ökända förhållanden. Efter detta intensifierades kraven på hennes frigivning kraftigt.

Till slut fick Griner och hennes familj beskedet som de hade väntat på. Efter månader av frihetsberövande var Griner äntligen på väg hem igen.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär