Wednesday, December 6, 2023
HemNBABrittney Griner kunde "vinst" ryskt fängelsestraff: WNBA Star

Brittney Griner kunde “vinst” ryskt fängelsestraff: WNBA Star

Brittney Griner hanterar en av de mest olyckliga situationer en idrottare kan möta. Hon avtjänar ett nio års fängelsestraff i en ökänd straffkoloni i Ryssland för anklagelser om narkotikahandel. 2014 års WNBA-mästare har varit en stor ambassadör för ligan under en lång tid nu. Därför har hon fått mycket stöd från kändisar och fans från hela världen. Mitt i fasorna i en straffkoloni har Minnesota Lynx-stjärnan Aerial Powers föreslagit att Griner fortfarande skulle kunna “vinst av” hennes eländiga ryska fängelsestraff.

Aerial Powers har varit en del av WNBA sedan 2016. Hon vann WNBA-mästerskapet 2019 med Washington Mystics. Powers har också varit ambassadör för Jordan Brand sedan 2021.

Den 30 november gjorde Aerial Powers ett framträdande vid FN Achievement Awards 2022 i New York, där Jordan Brand vann utmärkelsen Årets varumärke. Under tiden pratade Powers också om Brittney Griners nedslående internering i Ryssland.

Aerial Powers önskar Brittney Griner det bästa

I en nyligen intervju med Footwear News delade Aerial Powers sin åsikt om Brittney Griners fängelse. Powers påpekade att det har kommit många kommentarer om att BG begick ett brott och förtjänade de nuvarande omständigheterna hon står inför. Men guldmedaljören vid World University Games ansåg att Griner inte förtjänar de fruktansvärda och omänskliga förhållandena i en straffkoloni.

Samtidigt hoppades Aerial Powers att Griner skulle förbli stark nog att ta sig förbi sin fängelse i Ryssland. Hon kände sig särskilt bekymrad eftersom hon kände WNBA-mästaren 2014 personligen och hade spelat tv-spel med henne.

Dessutom föreslog Powers ett sätt som kunde hjälpa Brittney Griner att dra nytta av sin hemska fängelseupplevelse i Ryssland. Aerial Powers sa: “Jag hoppas att detta gav bränsle till henne och att hon dokumenterar allt, hon skriver ner dagligen hur hon känner, vad som händer så när hon kommer tillbaka till oss kan hon skriva en bok och kanske dra nytta av det här på något sätt.”

Därför lyfte Powers fram vikten av att alltid se på den ljusa sidan av saker, även under tuffa tider. Hon föreslog också att Griner kunde göra en betydande inverkan genom att dela med sig av sina erfarenheter till världen. Dessutom avslöjade Lynx-stjärnan att det var riktigt svårt för henne att tänka på Brittney Griners situation. Powers kände att vilken WNBA-spelare som helst kunde ha fastnat i Griners fruktansvärda mardröm.

Därför räknade Powers med att många människor världen över skulle vara intresserade av att veta den åttafaldiga All-Stars historia när hon kommer hem. WNBA-stjärnan hoppades också att Brittney Griner skulle återvända hem snart och säkert.

RELATED ARTICLES

Mest populär