Tuesday, February 27, 2024
HemAuguste RodinBreeders' Cup Turf Champion Auguste Rodin kommer att sparka igång säsongen 2024...

Breeders’ Cup Turf Champion Auguste Rodin kommer att sparka igång säsongen 2024 på det prestigefyllda Dubai World Cup

Breeders’ Cup-mästerskapet 2023 var en fröjd att se. Det som gjorde det ännu mer spännande för hästkapplöpningsfantasterna var de välrenommerade hästarna som deltog i det. Auguste Rodin, ett irländskt fullblod, var en av de välkända hästarna som var förväntade inför Breeders’ Cup Turf. Hästen gjorde inte heller besviken, eftersom han vann Grade 1-loppet under expertjockeyn Ryan Moore på sin sadel. Efter den här segern på Santa Anita syntes inte hästen på resten av säsongen. Nyligen dök dock nyheten om hästen som gjorde sin säsongsdebut 2024 i det uppskattade Dubai World Cup upp på nätet.

Tillkännagivandet om att Auguste Rodin skulle delta i Dubai World Cup-kvällen gick viralt på sociala medier. Hingsten kommer att delta i G1 Dubai Sheema Classic, som är ett av de åtta loppen på det prestigefyllda evenemanget. Både hästen och hans fans har väntat länge på att han ska komma tillbaka på rätt spår, så förväntan är förståelig.

Ser fram emot att registrera ännu en G1-vinst

Att vinna en Grade 1 Stakes är en stor prestation för vilken häst, jockey eller tränare som helst. Efter att ha tävlat och vunnit i flera klass 1-lopp är Auguste Rodin en välkänd häst. Archie Brookes, på X, meddelade att hingsten återvände till banan. Hästen skulle börja sin säsong 2024 i G1 Dubai Sheema Classic på Meydan Racecourse den 30 mars. Förra gången vanns G1-loppet av världens bästa Equinox, som just nu njuter av sin pension tillsammans med pappa Kitasan Black.

𝗔𝗨𝗚𝗨𝗦𝗧𝗘 𝗥𝗢𝗗𝗜𝗡 kommer att starta sin 4-åriga kampanj i 𝗚𝟭 Dubai Sheema Classic på Meydan den 30 mars

Loppet vanns förra året av den japanska superstjärnan Equinox

Benoit pic.twitter.com/g8DeSInTOe

— Archie Brookes (@brookesbldstck) 23 januari 2024

Auguste Rodins säsongsdebut 2023 var dock en katastrof. I Qipco 2000 Guineas Stakes (G1) på Newmarket placerade sig hästen på 12:e plats, vilket också avslutade hans vinstsvit. Ändå, när hästen anlände till Epsom för Betfred Derby (G1), krossade Auguste Rodin tävlingen och tog förstaplatsen. Innan hästen anlände till amerikansk mark för Breeders’ Cup Turf hade hästen vunnit tre klass 1-lopp i Storbritannien. Detta döpte honom till en fansfavorit på ett ögonblick. Hingsten såg också till att han inte gjorde den amerikanska publiken besviken och vann Breeders’ Cup Turf på ett dominerande sätt.

2023 Breeders’ Cup Turf sammanfattning

Santa Anita hade en vacker dag den 5 november 2023. Av de elva hästar som tålmodigt väntade vid sina grindar för att tävla i Breeders’ Cup Turf skulle en få en ännu mer spektakulär dag med en storvinst. I samma ögonblick som loppet startade var det en kamp mellan alla hästarna, men efter första böjen var Balladeer snabbast då Broome och Adamo slogs om andraplatsen.

Även om Balladeer hade ledningen under större delen av loppet förändrades det totalt i sista svängen. Auguste Rodin dök upp från mitten av flocken och överraskade alla genom att passera ledaren från banans insida. Det irländska fullblodet utmanades av den amerikanska kapplöpningshästen Up To The Mark, men det kunde inte hänga med i Auguste Rodins tempo. Med överlägsen fart vann hingsten loppet och avslutade sin säsong 2023 med stil.

Inlägget Breeders’ Cup Turf Champion Auguste Rodin Set to kick off 2024 Season at Prestigious Dubai World Cup dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär