Saturday, December 2, 2023
HemNASCARBrad Keselowskis team slår Stewart-Haas Racing igen efter säsongens slut

Brad Keselowskis team slår Stewart-Haas Racing igen efter säsongens slut

När Ryan Blaney vann 2023 års NASCAR Cup Series, säkrade Ford rygg mot rygg mästerskapsvinster. Det blev bara bättre med två andra förare inklusive Brad Keselowski som slutade bland de åtta bästa. Medan Keselowski gjorde det hyfsat bra, lyckades hans lag säkra en anmärkningsvärd prestation efter säsongens slut. I processen slog de Stewart-Haas Racing ännu en gång.

Det är ingen hemlighet att SHR har haft ett år att glömma. Efter 15 år har Tony Stewart och hans team gått segerlösa i cupserien. Med Kevin Harvick i pension blir det bara mer utmanande för dem i deras försök att återuppliva.

Brad Keselowski och hans team kommer i vägen för Stewart-Haas Racings enda chans till seger 2023

Under de senaste tre åren har Stewart-Haas Racing bara lyckats säkra fyra segrar. För ett lag med 69 vinster från 2009 till 2022 är det synd för Tony Stewart och hans team att vinna utan vinst i år. Det enda positiva för dem i kampanjen 2023 var Kevin Harvick som kvalificerade sig till slutspelet.

Med det sagt misslyckades 47-åringen att ta sig till åttondelsfinal. Medan Stewart-Haas Racing kämpade på banan, utgjorde Keselowski en stor utmaning för dem. Om det inte var nog säkrade RFK Racing-föraren och hans team nyligen en ny seger nyligen.

NASCAR har antagit en praxis att föra register baserat på fyrdäcks depåstopp. Innan introduktionen av Next-Gen-bilarna var bilar utrustade med ett traditionellt femkuggmönster. Sedan 2022 har Gen-7-bilen en enda låsmutter per hjul. Med det på plats slogs rekordet för ett depåstopp med fyra däck i kampanjen 2023.

På Richmond Raceway i år satte Joe Gibbs Racing ett nytt rekord för det snabbaste depåstoppet i NASCARs historia. Joe Gibbs team klarade uppgiften på bara 9,764 sekunder den 30 juli 2023. Det varade dock inte länge eftersom Stewart Haas-Racing överträffade den.

Med ett depåstopp på fyra däck på 8,45 sekunder slog Chase Briscoe och hans team JGR:s rekord. Det var verkligen en mästarklass på Kansas Speedway. Men trots denna prestation stod SHR:s depåbesättning inför nederlag från Keselowskis lag. Depåbesättningen #6 tillkännagavs nyligen som vinnare av Mechanix Wear Most Valuable Pit Crew-priset 2023.

Trots olyckligt slutspel höjer Brad Keselowski och RFK Racing hopp inför 2024

Föga överraskande reagerade NASCAR-fandomen på detta på ett förväntat sätt.

NASCAR-fans uppskattar Brad Keselowski och hans team för deras prestationer på banan

Det är sant att Stewart Haas-Racing gjorde ett bra jobb med att uppnå ett rekord depåstopp. Även om det är en sak, är konsekvens nyckeln när det gäller gropbesättningsaktiviteter. Brad Keselowski och hans teammedlemmar hjälpte ständigt #6-teamet att göra upp marken på rätt spår med sina snabba handlingar.

Att vinna Mechanix Wear Most Valuable Pit Crew-priset var naturligtvis ett bevis på deras ansträngningar. NASCAR-fansen samlades för att uppskatta Keselowskis team. Ett fan sa: “Jag blev lite förvånad över steget upp i prestanda från er alla i år. Du är definitivt en tillgång för programmet.”

En annan tillade, “Jag är ett stort #11-fan men det är coolt att se att du har åkt dit @keselowski, drog upp det laget och båda bilarna körs konsekvent vecka efter vecka” Medan många önskade väl, argumenterade ett fan genom att säga, “5 lag bättre.”

Samtidigt sa en önskefantast: “Hoppas du vinner Daytona 500.” Det är intressant att se vad Keselowski och hans team kan åstadkomma i cupserien nästa år med en så stark prestation 2023.

RELATED ARTICLES

Mest populär