Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingBoxningsuppdateringar: Floyd Mayweathers skyddsling, Curmel Moton tillkännager nästa kampdatum

Boxningsuppdateringar: Floyd Mayweathers skyddsling, Curmel Moton tillkännager nästa kampdatum

De flesta ser honom som boxningens framtid. Men det verkar som om han är redo att göra anspråk på sportens present i sitt namn. Curmel Motonden 17-åriga, up-and-coming boxer, utropad som nästa Floyd Mayweather, har tillkännagett planerna för hans nästa snålhet i ringen.

I september förra året gjorde boxaren som tränar under ledning av Mayweather sin pro-debut mot 27-åringen Ezequiel Flores. Han vann matchen via en banbrytande knockout i första omgången. Två månader senare, som personifierade ordet “unstoppable”, mötte han en annan relativt äldre fighter, Hunter Turbyfill. Genom att stoppa den kampen också i en knockout i första omgången har han etablerat sin bas i boxningsvärlden. Månader senare, efter lite retas, har han äntligen meddelat datumet för sin nästa kamp.

När är nästa “big deal”?

Den 30 mars avslöjade Moton “big deal” på sina sociala medier. Mot vem? Den informationen har han undanhållit. Tar till X, tidigare Twitter, 49-2 amatörrekordfighter, skrev i en enkel anteckning, “30 mars.”

Ett par timmar senare, och avslöjade lite mer om förberedelserna han har påbörjat för karriärens tredje kamp, ​​lade Moton upp en bild med vem som verkar vara hans träningspartners. Han förklarade, “Första dagen på lägret börjar med tio fasta omgångar uppskattar arbetet. 30 mars gör vi 3-0.”

Boxaren, som allmänt tränar på det ökända Mayweather Gym i Las Vegas, hade tidigare retat tillkännagivandet av datumet i ett Instagram-inlägg. När han lade upp en video där han gick ballistisk vid en slagpåse i “40 minuter i rad” som han påstod, skrev han: “Slagsmålsdejt kommer snart #tmt fungerar alltid.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Big Deal (@curmelmoton1)

30 mars, som ett datum för hans nästa kamp, ​​kommer vid ett oväntat ögonblick. Innan hans tillkännagivande var spekulationer utbredda om att den unge boxaren antingen skulle staplas på underkortet för evenemanget den 27 januari med Jaime Munguia mot. John Ryder, eller nästa närmaste händelse, Teofimo Lopez mot Jamaine Ortiz den 8 februari.

För närvarande är det enda stora evenemanget planerat till den 30 mars PBC och Amazon Prime Video PPV-debutevenemanget där Gervonta Davis har ryktats som headliner. Det är fortfarande obekräftat om det är här Moton kommer att göra sin ringvandring för sin tredje professionella kamp.

Tror du att Gervonta Davis och Curmel Moton kommer att medverka tillsammans i PBC:s Amazon Prime Video PPV-debutevenemang? Vilka andra spännande slagsmål skulle du vilja se på kortet?

Inlägget Boxningsuppdateringar: Floyd Mayweathers skyddsling, Curmel Moton tillkännager nästa kampdatum dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär