Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingBoxningsuppdatering: WBC:s Transgender Division till synes pausad på grund av "mycket minimalt"...

Boxningsuppdatering: WBC:s Transgender Division till synes pausad på grund av “mycket minimalt” intresse för att fighters ska gå med, rapporterar per

De World Boxing Council (WBC), en titan inom sporten, svängde nyligen mot en banbrytande idé. Deras plan? Vi introducerar en boxningsdivision för transpersoner, ett djärvt steg mot inkludering. Men har den här stöten mött sin match i verkligheten? Rapporter antyder en oväntad vändning: brist på fighters som kliver in i ringen.

Detta avslöjande, avslöjas i en nyligen tweet av Boxningsriket, höjer på ögonbrynen. Vad ligger bakom denna överraskande händelseutveckling? Står WBC:s inkluderande vision inför en knockout innan den första klockan ringer?

WBC:s plan möter dämpat svar

Boxing Kingdom rörde nyligen om grytan med en tweet som får boxningsgemenskapen att surra: “On Hold WBC:s transsexuella boxningsdivision verkar vara pausad på grund av “mycket minimalt” intresse för att fighters ska gå med.” Den här tweeten kapslar in kärnpunkten i frågan – World Boxing Councils ambitiösa initiativ för en boxningsdivision för transpersoner är nu i ett tillstånd av osäkerhet.

Placerad i kö

WBC:s transsexuella boxningsdivision verkar vara pausad på grund av “mycket minimalt” intresse för att fighters ska gå med. WBC meddelade i slutet av 2022 att divisionen skulle öppna 2023, vilket inte har hänt. pic.twitter.com/IVPEcriqIN

— Boxing Kingdom (@BoxingKingdom14) 3 januari 2024

Till en början hade WBC stora planer för denna division. Meddelas i slutet av 2022, det syftade till att skapa ett nytt utrymme inom sporten, tillägnad enbart transpersoner. Detta drag handlade inte bara om konkurrens; det var ett uttalande för inkludering i en sport som ofta kritiseras för sin stela traditionalism.

Verkligheten har dock varit helt annorlunda. WBC:s president Mauricio Sulaiman målade i sitt samtal med Express Sport en bild av situationen: “Det har varit ett väldigt, väldigt långsamt samtal. Lite komplicerat… responsen har varit väldigt, väldigt minimal när det gäller idrottare som skulle vara berättigade att undersöka att skapa en turnering eller en division eller en kategori specifikt för transpersoner.” Sulaimans ord belyser en betydande klyfta mellan visionen och potentiella deltagares faktiska intresse.

Denna oväntade händelseutveckling väcker flera frågor. Varför bristen på intresse? Speglar det en bredare fråga inom sporten, eller är det en indikation på de utmaningar som transpersoner möter i allmänhet? WBC:s plan möttes från början av entusiasm och nyfikenhet, befinner sig nu vid ett vägskäl och brottas med oförutsedda utmaningar.

För inte så länge sedan, Katia Bissonnette en kvinnlig boxare, drog sig ur sin match när hon fick reda på att motståndaren hade en transperson.

Bissonnette nämner säkerhetsproblem

Vid Provincial Golden Glove Championship 2023 i Victoriaville, Quebec, tog en mycket efterlängtad match en oväntad vändning. Katia Bissonnette drog sig ur sin kamp mot Mya Walmsley, med hänvisning till betydande oro när hon fick veta om Walmsleys transpersoners identitet bara en timme före mästerskapet. “Enligt en studie har ett manligt slag 163 % större effekt än en kvinnas, till och med justerat för vikt”, sa Bissonnette och hänvisade till forskning från University of Utah.

En amatörboxningsmatch i en stor kanadensisk boxningsturnering avbröts på helgen, efter att en kvinnlig boxare skulle slåss mot en transsexuell boxare.

— Boxing Kingdom (@BoxingKingdom14) 20 november 2023

Detta beslut lämnade Walmsley som segrare som standard, eftersom en ersättningsmotståndare inte kunde hittas. Medan Bissonnette uttryckte sin oro över de “fysiska och psykologiska riskerna” som sådana matcher utgör, kontrade Walmsley och betonade behovet av att lita på idrottares könsidentitet och varnade för den potentiella undergrävningen av transpersoners legitimitet.

Var ska gränsen dras mellan att upprätthålla konkurrenskraftig integritet och att säkerställa inkludering inom idrotten? Dina tankar om denna komplexa och känsliga fråga är avgörande när vi navigerar i dessa okända vatten.

Inlägget Boxningsuppdatering: WBC:s Transgender Division till synes pausad på grund av “Mycket minimalt” intresse för att fighters ska gå med, Per Reports dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär