Monday, February 26, 2024
HemBoxingBoxningsnyheter: Naoya Inoues nästa kamp ska äga rum på den ikoniska arenan...

Boxningsnyheter: Naoya Inoues nästa kamp ska äga rum på den ikoniska arenan med Mike Tyson Connection, måldatum avslöjat

De Tokyo Dome har en speciell plats i boxningshistorien. Det är där Mike Tysons oövervinnligheten fick sitt första slag av Buster Douglas. Nu, efter 34 år, denna helgade plats rör sig igen. Föreställ dig detta: den 55 000+ säten ekar av förväntan, i väntan på ännu en historisk kamp. Kan Tokyo Dome bevittna ytterligare en monumental upprördhet? Eller kommer det att vara scenen för en regerande mästares ära?

Den här gången är det Naoya Inoue i Mike Tysons ställe. Den obestridda mästaren i superbantamvikt kommer att kliva in i denna legendariska ring. Hans motståndare? Luis Nery, en figur som en gång bjöd in ett förbud. Kommer historien att upprepa sig eller kommer ett nytt kapitel att skrivas?

Naoya Inoue kommer att bli Tokyo Domes nypremiär

Michael Benson satte fart på boxningsvärlden med sin tweet: “Naoya Inoue vs Luis Nery för Inoues obestridda WBA, WBC, IBF & WBO världstitlar i superbantamvikt väntas enligt japanska medier för den 6 maj på Tokyo Dome. Den 55 000+ arenan har inte varit värd för boxning sedan Mike Tysons nederlag mot Buster Douglas 1990.” Detta tillkännagivande markerar en betydelsefull återkomst av elitboxning till en plats genomsyrad av historia.

Naoya Inoue vs Luis Nery för Inoues obestridda WBA-, WBC-, IBF- och WBO-världstitlar i superbantamvikt väntas enligt japanska medier till 6 maj i Tokyo Dome. Den 55 000+ arenan har inte varit värd för boxning sedan Mike Tysons nederlag mot Buster Douglas 1990. pic.twitter.com/6vg4GE13nC

— Michael Benson (@MichaelBensonn) 24 januari 2024

Inoue, känd som ‘Monstret’, har ett imponerande obesegrad rekord av 26-0med 23 KOs. Hans senaste segrar, inklusive en tionderunda knockout av Marlon Tapales, har befäst hans rykte. Samtidigt är Nery en före detta två-division världsmästare. Trots ett kontroversiellt förflutet, inklusive ett livstidsförbud från Japan Boxing CommissionNery har återhämtat sig med ett aktuellt rekord på 35-1, med 27 KOsvilket signalerar att han är redo för denna match med höga insatser.

Schemalagt för 6 maj, kampen betyder inte bara ett stort sportevenemang utan också en potentiell vändpunkt i Nerys karriär. Om den japanska boxningskommissionen häver hans avstängning skulle det markera en betydande inlösenbåge för den mexikanska boxaren.

Men varför förbjöds Nery?

Kontroversen bakom Nery

I mars 2018den Japan Boxing Commission införde ett livstidsförbud mot Nery efter en rad incidenter. Han väckte först kontrovers genom att testa positivt för den förbjudna substansen zilpaterol efter sin seger över Shinsuke Yamanaka i 2017. Nery tillskrev detta till smutsigt kött som konsumerats i Mexiko.

Ytterligare komplicerade saken, i en revansch, överskred han viktgränsen, tippade vågen på 121 pund för en 118 pund titelmatch. Trots dessa motgångar lät Nery inte karriären stanna. Han studsade tillbaka på ett imponerande sätt och säkrade fyra raka segrar, inklusive en anmärkningsvärd 11:e omgången knockout över Azat Hovhannisyanbanade väg för att möta den formidabla Inoue.

Kommer Tokyo Dome att bevittna ytterligare en historisk upprördhet, eller kommer det att vara scenen där en mästare cementerar sitt arv? Vad är dina förutsägelser för denna monumentala match?

Inlägget Boxing News: Naoya Inoue’s Next Fight to Take Place at Iconic Venue With Mike Tyson Connection, Target Date Revealed dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär