Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingBoxningsnyheter: Artur Beterbiev går in på Pound for Pound topp 10-rankingen, sparkar...

Boxningsnyheter: Artur Beterbiev går in på Pound for Pound topp 10-rankingen, sparkar Wilde-debatten bland fans

Artur Beterbievett namn synonymt med oöverträffad knockout-kraft som nyligen golvade Callum Smith, har katapulterat in i en elitlista. Men vilken lista? Den prestigefyllda Ring Magazines pund-för-pund topp tio. Det här är inte vilken ranking som helst. Det är guldstandarden inom boxning, där endast den allra bästa hitta deras namn.

Vad betyder detta för Beterbiev och för boxningshierarkin? Mer spännande, vad sägs om fansens uppfattning? Håller de med om denna ombildning på höjden av boxningsförmåga? Eller brottas de inte med hans ranking?

Listan som får världen att bråka!

Erkänd sportjournalist Michael Benson tog nyligen till Twitter, vilket utlöste en våg av spänning och debatt i boxningsvärlden. I sin avslöjande tweet tillkännagav Benson den senaste ombildningen i Ring Magazines uppskattade pund-för-pund-ranking, en lista som anses vara den definitiva guiden till boxningens bästa. Vid höjdpunkten står Terence Crawfordmed det eftertraktade numret ett fläck. Han följs tätt av precisionen av Naoya Inoue på nummer två och det taktiska genialitet Oleksandr Usyktre. Det ständigt formidable Canelo Alvarez hävdar fjärde position och satte scenen för den nya aktören.

Gör en hejdundrande post på nummer fem är Artur Beterbiev, vars uppgång betyder ett seismiskt skifte i boxningslandskapet. Listan fortsätter med Dmitry Bivolsex, som visar upp hans taktiska skarpsinne. På sjuden skickliga Devin Haney sätter sina spår. Errol Spenceett kraftpaket i sin egen rätt, upptar åttonde fläck. De nionde plats hålls av dynamiken Gervonta Davisoch avrundar toppen tio är den pigg Teofimo Lopez. Detta tillkännagivande av Benson belyser inte bara ringens nuvarande titaner utan sätter också tonen för heta diskussioner bland både fans och experter.

Ska Artur Beterbiev rankas högre än Usyk?

Tillkännagivandet av Artur Beterbievs uppstigning till topp fem av pund-för-pund-rankingen har väckt en mängd olika reaktioner bland boxningsfans. För det första utmanar ett fan de nuvarande placeringarna. De hävdar att Beterbiev förtjänar att rankas högre än Canelo Álvarez, vilket tyder på att Alvarez rättmätiga position borde vara nummer sex.

Beterbiev borde vara över Canelo i rankingen eftersom Canelo passar som #6 i bästa fall.

Spence & Tank är inte P4P-boxare just nu..

— AccordingToBoxing (@AccordToBoxing) 19 januari 2024

Å andra sidan uttrycker ett fans direkt godkännande av Beterbievs ranking.

Välförtjänt

— Shaun (@ShaunLFC9) 19 januari 2024

Ett annat fan presenterar en djärv åsikt. De tror att Beterbievs färdigheter och prestationer överträffar Oleksandr Usyks, vilket tyder på att Beterbiev borde placeras ännu högre upp på listan.

Beterbiev borde vara över usyk. pic.twitter.com/4ywxeaKTQm

— FightGIF (@TheFightGIF) 19 januari 2024

På ett annat sätt ifrågasätter detta fan att vissa boxare är med bland de tio bästa. Han argumenterar för att Errol Spence och Gervonta Davis ska tas bort från listan, och föreslår ersättare som Bam Rodriguez och Emmanuel Navarrete.

Bra fick precis ta bort Spence och Gervonta. Spence är inte längre topp 10 och ersätt dem med Bam Rodriguez och Emmanuel Naverette eller Ioka

— Hamed (@HamedBoxing) 19 januari 2024

En annan användare lägger till en framåtblickande kommentar. Han firar Beterbievs inträde och föreslår att en framtida sammandrabbning mellan Beterbiev och Dmitry Bivol skulle vara avgörande för deras karriärer.

Det är på tiden! Nu behöver han och Bivol varandra för att definiera sina karriärer. Det är Legacy-tid!

— Tokunbo Mosimabale (@sundaymosi) 19 januari 2024

Tillsammans avslöjar dessa reaktioner från fansen de passionerade och varierande åsikter som boxningsgemenskapen har om pund-för-pund-rankingen, och lyfter fram blandningen av personliga preferenser, analytiska bedömningar och förväntningar på framtida matcher som dessa listor alltid provocerar.

Vad är dina tankar om Beterbievs ranking och den nuvarande pund-för-pund-listan? Håller du med om fansens perspektiv, eller ser du saker annorlunda?

Inlägget Boxningsnyheter: Artur Beterbiev Enters Pound for Pound Top 10 Rankings, Sparks Wilde Debate Among Fans dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär