Friday, February 3, 2023
HemMMA"Borde kunna dra fördel av det": Chuck Norris råd till Bruce Lee...

“Borde kunna dra fördel av det”: Chuck Norris råd till Bruce Lee hjälpte en gång kampsportslegenden att övervinna en stor svaghet

Bruce Lee och Chuck Norris är två av de största namnen som är knutna till kampsport. Medan Bruce Lee var en mästare i Jeet Kune Do, var Norris ett karategeni. De två kampsportskonstnärerna har arbetat i ganska många filmer tillsammans. Man skulle kunna tro att de två stjärnorna skulle hamna i strid och försöka överglänsa den andra, men det kan inte vara längre från sanningen.

I verkligheten var de två nära vänner och brukade hjälpa varandra att fullända sin form. Under de första dagarna av deras vänskap, när de två bodde i samma stad, brukade de träna tillsammans. Chuck Norris avslöjade en gång hur de två brukade dela sina idéer och filosofier om slåss. Det var under en av dessa diskussioner när Norris gav briljanta råd till Lee.

Chuck Norris råd till Bruce Lee

I en av sina intervjuer avslöjade Chuck att han och Lee en gång delade sina motsägelsefulla tankar om ämnet sparkar. Medan Bruce var emot idén att sparka den övre halvan av motståndarens kropp, trodde Norris på att sikta på alla möjliga försvarslösa punkter. Så när Lee delade sin åsikt med Norris, hade Chuck ett råd till mannen.

Chuck gav Lee råd och sa: “Det är bra och dåligt, Bruce. Du ska kunna ha förmågan att sparka var som helst. Och på det sättet, om du bara vill gå högt, är det bra, men om det finns en öppning hög så borde du kunna dra nytta av det.”

DYK DYPARE

Efter diskussionen tittade Bruce på situationen ur Chucks synvinkel och höll hans råd i åtanke. Senare började han öva på de rätta rörelserna för att sparka över midjan, och snart nog var han i paritet med Chuck.

Hur blev Lee och Norris vänner?

Bruce Lee och Chuck Norris träffades första gången i slutet av 1960-talet. De träffades på en karateturnering 1967 där Norris deltog och Lee demonstrerade sina kampsportsfärdigheter. Vid turneringen fångade var och en av varandra. Imponerade av varandras färdigheter umgicks de två kämpande legenderna så fort evenemanget avslutades. Sedan började en vänskap som varade till slutet av deras tid.

De två vännerna började träna tillsammans och hjälpa varandra att finslipa sina färdigheter. De två sparrade aldrig officiellt mot varandra i en turnering. Men de hade regelbundet sparringdueller med varandra på Chucks bakgård. Det sägs att en av deras sparringmatcher varade till 4 på morgonen.

Titta på Story: Bodybuilding Legend Arnold Schwarzeneggers byggd jämfört med Bruce Lee och Jackie Chan

Efter att Lee flyttat tillbaka till Hong Kong bjöd han in Norris att synas i en av hans filmer, vilket den senare gärna accepterade. Så här fick Norris rollen som Colt, antagonisten i filmen “The Way of the Dragon”.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär