Saturday, December 2, 2023
HemNBABör Draymond Green och Klay Thompson drabbas av hårdare straff av NBA...

Bör Draymond Green och Klay Thompson drabbas av hårdare straff av NBA för våld på domstol?

Vi visste att säsongsturneringen är intensiv. Den monetära belöningen har väckt ett tävlingsraseri inom alla lag. Det var dock inte många som hade förväntat sig vad som hände i natt. Golden State Warriors gick till strid utan sin Stephen Curry. De ställdes mot Minnesota Timberwolves som för bara nätter sedan utökade 2022-mästarnas förlustsvit efter en mästerlig Anthony Edwards prestation.

För att utkräva hämnd, var Warriors-veteranerna tvungna att spela en viktig roll. Detta inkluderade Draymond Green, Klay Thompson och i delar Andrew Wiggins. Tragedin tog dock inte lång tid att inträffa. Inom den första minuten bröt ett dramatiskt handgemäng ut med knuffar och ett huvudlås.

Tre utvisningar delades ut som ett resultat. Dilemmat är, ska det bli avstängning för anstiftarna?

Vad gjorde Klay Thompson och Draymond Green

Bara 90 sekunder hade gått och vargarna var på attack. Det blev ingen nytta och Warriors säkrade returen. Med Minnesotas korg hotad gick försvaret in i en man-till-man-formation. Jaden McDaniels hade till uppgift att vakta Klay Thompson, Warriors första målskytt på natten. Skarpskytten försökte använda kraft för att springa i pausen, men McDaniels vek sig inte. Sekvensen hade några knuffar och i slutet drog tröjorna innan visslingarna gick vilda. Klay och McDaniels stod ansikte mot ansikte alla redo att bråka.

I det ögonblicket ingrep Rudy Gobert och valde Klay Thompson. Han verkade vara fredsmäklaren men Draymond Green märkte inte några vänliga avsikter. Allt han säger är att en annan man attackerar sin bror i Bay och han kunde inte sitta och titta. Så att låta sina känslor få det bästa av honom, gick den före detta DPOY för Goberts hals. Inte bara tog han honom illvilligt, utan Green höll ett huvudlås medan han sa något till den franska centern. Till och med Steve Kerr och Warriors-staben var tvungna att pruta banan för att kyla ner hans spelframställning.

Som avslutning var Jaden McDaniels hetsig, Klay Thompson satt med en trasig tröja och Green eskorterades bort. Efter noggrann undersökning kastades alla tre direkt ur spelet.

Efterdyningarna av det tidiga spelet

Naturligtvis skulle media vara över hela den händelserika händelsen. Båda parter hade något att säga till att börja med Rudy Gobert. Wolves center bedömdes som en fredsmäklare av domarna och stannade kvar i matchen. Enligt honom förutspådde han att Green skulle ta till några ökända handlingar eftersom Stephen Curry inte kunde spela ikväll.

“Det är lite roligt för innan matchen sa jag till mig själv att Steph inte spelar, så jag vet att Draymond kommer att försöka bli utkastad. Varje gång Steph inte spelar vill han inte spela utan sin kille Steph, så han gör vad som helst för att bli utstött. Allt är bra,”

Han avslöjade att han kände att Greens strupgrepp på honom var “clownbeteende” och att han hoppas att NBA vidtar lämpliga åtgärder.

En part som inte var nöjd med att Gobert blev ostraffad var Warriors. HV Steve Kerr verkade sur när den trefaldiga DPOY-centern inte var varslad för något regelbrott. Den niofaldige mästaren ansåg att Goberts handlingar var skadliga mot Klay. Från hans synvinkel såg han Wolves center ta tag i hans skyttes nacke, vilket till slut ledde till att Draymond Green blev defensiv.

“Om du ser reprisen, hade Rudy händerna på Klays hals. Det var därför Draymond gick efter Rudy.”

Draymond Green Chokes 7 fot Rudy Gobert, Klay Thompsons tröja slits isär i massiv krigarekamp

Innan han motiverade Greens agerande uttryckte Kerr också sin irritation över att se Klay Thompsons utvisning. Han skyllde på Jaden McDaniels som angriparen och initiativtagaren till hela bråket.

“Det finns inget sätt att Klay Thompson skulle ha kastats ut ur spelet. Jag menar, han springer uppför golvet, och killen tar tag i hans tröja, och han drar i honom, så Klay drar sig tillbaka. Klay borde inte ha kastats ut. Det var löjligt. Så jag blev upprörd över det”

Borde någon bli avstängd?

Wolves fans pressar alla NBA att vidta åtgärder mot både Klay Thompson och Draymond Green. Dub Nation vill ha några straff mot Wolves-duon. Vissa experter vägde också in i skärmytslingen och kände att bara Green kunde vara i farozonen. Jay Williams kommenterade en möjlig avstängning och hävdade att 33-åringen kan få 10 spel avstängning för sina handlingar. Överraskande nog var Williams oerhört imponerad av Green och sa att han skulle vilja ha en lagkamrat som han.

Låt oss nu komma till den centrala frågan? Vem förtjänar avstängning eller ytterligare straff? Klay Thompson var aggressiv utan tvekan. Men hans handlingar var inte överdrivna eller försvårade. Utan tvekan var han inte på sitt bästa beteende, men jag tror att Klay kommer att vara säker.

Detsamma kan jag inte erkänna för Green. I förra säsongens slutspel fick han en avstängning på en match efter att ha trampat på Domantas Sabonis. Den här gången är det ett bokstavligt strupgrepp, något som kan vara mycket farligt. Inte bara det, utan Green höll det under en betydande tid vilket gjorde det till ett allvarligare fall. Med sin etikett som en “återfallsförbrytare” kanske Green denna gång får ett stort straff för sitt beteende, runt 2-5 spelmarginalen.

Tror du att det blir några avstängningar eller kanske ett par av dem? Låt oss veta din förutsägelse i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär