Tuesday, February 27, 2024
HemBodybuildingBodybuildinglegenden Mike O'Hearn varför han aldrig lyssnar på musik medan han tränar

Bodybuildinglegenden Mike O’Hearn varför han aldrig lyssnar på musik medan han tränar

Musik och träning har alltid varit ett bra par, men nu har de blivit oskiljaktiga. Folk blir nästan rädda när de glömmer att ta med sig hörlurarna till gymmet. Men några få utvalda, som Mike O’Hearn, ser det inte så. Faktum är att de fem Mr. Universe inte föredrar att lyssna på musik när de tränar. Hur chockerande det än kan låta är O’Hearn inte ensam.

55-åringen är en del av en minoritet av lyftare som föredrar att inte lyssna på musik. I O’Hearns senaste “Heavy Chest Workout”-video förklarade kraftkroppsbyggaren varför han inte gillar att lyssna på musik under träning. Du kanske hittar något värt att ta bort från hans logik.

Hjälper eller hindrar musik din träning?

Det finns flera anledningar till varför folk lyssnar på musik när de tränar. Förutom att hjälpa dem att stänga ute bruset av vad andra gör på gymmet, hjälper musik vissa människor att koncentrera sig. Men Mike O’Hearn och hans lyftpartner utmanar denna idé i videon. Istället för att hålla med om att musik hjälper sa de att det distraherar.

När O’Hearns fru frågade om hon skulle skruva upp musiken efter en lyckad uppsättning tung bänkpress, sa han, “Nej.” 55-åringen tillade: “Jag behöver inte den distraktionen.” när hans fru frågade varför. Mike O’Hearns träningspartner för dagen höll också med den före detta styrkelyftaren. Han tog upp en annan viktig punkt. Musik “blir också ett beroende”, sa kroppsbyggaren.

Det är därför folk säger att de inte hade det bästa träningspasset eftersom de glömde sina öronsnäckor eller hörlurar. Mike O’Hearns träningspartner sa också att att inte kunna kontrollera musiken kan trigga människor. Faktum är att många gymbesökare har sammanställt träningsspellistor som de föredrar att lyssna på framför musiken som spelas i gymmet. Mike O’Hearn utvecklar också frågorna om “beroende”.

Kroppsbyggarikonen sa att under tonåren hade han och hans besvär också en specifik låt som de lyssnade på vita försökte PR. Han förstod dock att det blev en krycka och slutade. En av O’Hearns inspirationer, Arnold Schwarzenegger, anser också att man ska fokusera på gymmet.

Mike O’Hearn och Arnold Schwarzenegger delar samma åsikt

I Arnold’s Pump Club förklarade den 76-åriga bodybuilding-ikonen hur lätt det är att bli distraherad under ett träningspass. Eftersom våra smartphones innehåller allt från musik till sociala medier är det lätt att gå vilse genom att scrolla i det oändliga. Arnie förklarade att istället för att fokusera på sitt träningspass, tappar folk all känsla av tid när de stirrar på sina telefoner.

Att titta på sina telefoner mellan seten hindrar deras framsteg. Många människor misslyckas med att upprätthålla sin intensitet, hålla reda på viloperioder och har låg fokus när de utför rörelsen. Därför rekommenderar Arnie, precis som Mike O’Hearn, att du lägger ner dina telefoner, stänger av musiken och fokuserar på att utveckla en koppling mellan sinne och muskler.

Läs mer |

RELATED ARTICLES

Mest populär